Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Παιδική χαλάρωση και οραματισμοί (3)

ΑΣ  ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΜΑΣ
Γεια σας φίλοι μου
Σήμερα θα συνεχίσουμε τις ασκήσεις μυϊκής χαλάρωσης των παιδιών σας με μία ακόμη σειρά ασκήσεων που στηρίζονται στα τεντώματα που κάνουν οι γάτες. Αυτές είναι που αρέσουν περισσότερο από όλες στα παιδιά, όπως έχω διαπιστώσει, γι αυτό αφήστε τες για το τέλος. Στην επόμενη κουβέντα μας θα σας δώσω μερικές ακόμη που αφορούν κάποιες άλλες μυϊκές ομάδες, και θα τις προσθέσετε στη μέση. Έτσι θα έχετε ολοκληρωμένο αυτό το κομμάτι χαλάρωσης των παιδιών σας.
Η καλύτερη θέση για όλες τις ασκήσεις είναι το πάτωμα. Καθίστε εκεί με το παιδί σας και βοηθείστε το να τις θεωρήσει ένα ευχάριστο παιχνίδι. Και οι σημερινές ακήσεις, όπως όλες, γίνονται με κλειστά τα μάτια. Αν το παιδί σας δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ τα μάτια του κλειστά, όπως σας το ξαναείπα, μην το πιέζετε. Αφήστε το να ανοίξει τα μάτια του, μιλήστε λίγο μαζί του χαλαρά και σε λίγο προσπαθήστε πάλι, με την επόμενη άσκηση. Μετά από λίγο καιρό, αν έχετε υπομονή, θα μπορεί να τις κάνει όλες στη σειρά και μάλιστα με μεγάλη ευχαρίστηση, γιατί θα το θεωρεί ένα ευχάριστο παιχνίδι. Τα μεγαλύτερα παιδιά τις ευχαριστιούνται από την αρχή. Θα ήθελα πολύ να μου μεταφέρετε τις εμπειρίες σας.


Μ Υ Ϊ Κ Η   Χ Α Λ Α Ρ Ω Σ Η (2o)
2. Ασκήσεις της γάτας
. Λέμε στο παιδί να σταθεί στα γόνατα και στα χέρια του, (στα τέσσερα δηλαδή) στο πάτωμα και με κλειστά τα μάτια του να φανταστεί πως είναι μια μικρή γατούλα που λιάζεται στον ήλιο…..
Ωχ…Ενας άλλος γάτος πλησιάζει….. Θυμώνεις και σηκώνεις ψηλά τη πλάτη σου….. Είσαι έτοιμος–η για καυγά.
Σήκωσε την πλάτη σου ψηλά, ψηλά όσο μπορείς…. και ετοιμάσου…..
Αχ… ευτυχώς ο άλλος φοβήθηκε και έφυγε….. Χαλάρωσε τώρα τη πλάτη σου…. Μπράβο τα κατάφερες να τον φοβίσεις….
Αλλά δεν μπορείς να ησυχάσεις, ήρθε ξανά ο εχθρός σου…. Ετοιμάσου και πάλι…. Σήκωσε ψηλά τη πλάτη σου να τον φοβίσεις…..
Ακόμη πιο ψηλά….. είσαι έτοιμος για μάχη……
Ευτυχώς ο εχθρός σου τα χρειάστηκε και έφυγε…. Χαλάρωσε ικανοποιημένος-η…..

. Τεντώσου τώρα προς τα εμπρός ευχαριστημένος-η, που τα κατάφερες και έδιωξες τον εχθρό σου. Τεντώσου όσο πιο πολύ μπορείς…... Τέντωσε καλά- καλά τα χέρια σου και τραβήξου μπροστά….. Έτσι μπράβο
Τώρα χαλάρωσε και νοιώσε πόσο σου αρέσει που είσαι χαλαρός-ή κάτω από τον ζεστό ήλιο….
Τεντώσου άλλη μια φορά και απόλαυσε τη νίκη σου….. Τεντώσου καλά –καλά…. Τέντωσε όσο πιο πολύ μπορείς τα χέρια σου μπροστά….. Έτσι μπράβο
Χαλάρωσε τώρα και απόλαυσε τη ζεστή λιακάδα….

2γ. Γύρισε τώρα ανάποδα. Σήκωσε τα χέρια ψηλά, άπλωσε τα πόδια και τεντώσου προς όλες τις κατευθύνσεις …… Τεντώσου καλά…..
Είσαι μια χαρούμενη γατούλα –ης που τεντώνεται ευτυχισμένη-ος κάτω από τον ήλιο και τη ζεστασιά…..
Τεντώσου κι άλλο…. κι άλλο…. Και προς τα δεξιά …. Και προς τα αριστερά…..
Πολύ καλά αναπαύσου τώρα λίγο κάτω από τον ζεστό ήλιο…..

Κάθε άσκηση είναι καλό να επαναλμβάνεται όπως σας έχω πει, δύο με τρεις φορές πριν προχωρήσουμε στην επόμενη.
Την επόμενη φορά θα ολοκληρώσουμε τον κύκλο των ασκήσεων της μυϊκής χαλάρωσης με λίγες ακόμη που αφορούν άλλες μυϊκές ομάδες. Ωστόσο εσεις αρχίστε να κάνετε όσες σας έχω δώσει μέχρι σήμερα και πεστε μου τις εντυπώσεις σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.