Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ (6)

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ – ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ (6)
Γεια σας φίλοι μου
Έναν πολύ καλό και αποτελεσματικό θεραπευτικό οραματισμό θα σας δώσω σήμερα. Προέρχεται από τον ψυχολόγο Richard Bandler, ιδρυτή του Νευρογλωσσικού προγραμματισμού (NLP), της ψυχολογικής μεθόδου που έχει βοηθήσει πολλούς να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους γρήγορα και αποτελεσματικά. Ο οραματισμός βρίσκεται στο  βιβλίο του «Get the life you want» εκδ. Health communications Inc. 2008 και αφορά την απαλλαγή σας από κάποια φοβία, που σας παιδεύει.

Αντιμετώπιση φοβίας
1. Κάθεστε αναπαυτικά, και αρχίζετε όπως πάντα να χαλαρώνετε, με τις οδηγίες που σας έχω δώσει στην Ενεργειακή εναρμόνιση 1 ή 2, ανάλογα με το στάδιο εξάσκησής σας.
2. Όταν νοιώσετε πολύ χαλαροί, με τα μάτια πάντα κλειστά, σκεφθείτε την φοβία από την οποία θέλετε να απαλλαγείτε. Θυμηθείτε κάποια φορά τον εαυτό σας να βιώνει αυτή την φοβία….
3. Φανταστείτε πως βρίσκεστε σε ένα κινηματογράφο και καθισμένοι σε μία πολυθρόνα στη πλατία, παρακολουθείτε τον εαυτό σας στην οθόνη, να βιώνει αυτή την εμπειρία φοβίας…
4. Τώρα φανταστείτε πως βρίσκεστε ψηλά στο κουβούκλιο μαζί με τον μηχανικό του κινηματογράφου και τα μηχανήματα που προβάλλουν την ταινία και κοιτάζετε κάτω στην αίθουσα και παρακολουθείτε τον εαυτό σας καθισμένο να παρακολουθεί την σκηνή που παίζεται στον οθόνη με τον εαυτό σας και τη φοβία…
5. Παίξτε την ταινία μέχρι το τέλος, τότε που τέλειωσε με επιτυχία αυτή η φοβία σας και μετά φανταστείτε πως πετάτε και μπαίνετε μέσα στον εαυτό σας, στην οθόνη, στο τέλος της ταινίας….
6. Και τώρα, καθώς βρίσκεστε μέσα στον εαυτό σας στο τέλος της φοβίας, φανταστείτε πως η ταινία αρχίζει και γυρίζει ανάποδα και όλα γυρίζουν προς τα πίσω… Περπατάτε ανάποδα, μιλάτε ανάποδα, στο μυαλό σας ακούγεται μουσική τσίρκου, και φτάνετε τελικά στην αρχή του επεισοδίου, πριν να αρχίσετε να βιώνετε αυτή την εμπειρία. Συνειδητοποιείστε πόσο διαφορετικά αισθάνεστε τώρα για αυτή τη φοβία…
7. Επαναλάβετε τα στάδια 2 – 6 δύο με τρεις φορές.
8. Συνειδητοποιείστε πόσο δεν σας τρομάζει η φοβία σας πια….. αν μάλιστα μπορείτε, προσθέστε και λίγο γέλιο στο τέλος. Γελάστε με τον εαυτό σας, έτσι κι αλλιώς ξέρετε πως είναι γελοίες οι φοβίες μας.
9. Νοιώθοντας πολύ καλύτερα τώρα, μετράτε αργά από το 1 έως το 5, στο τρία ανοίγετε τα μάτια σας και επανέρχεστε σιγά –σιγά στην φυσιολογική σας κατάσταση .

Μπορεί κάποιοι από εσάς να χρειάζονται περισσότερες φορές επανάληψης της πιο πάνω άσκησης μέχρι να δουν αποτέλεσμα. Αυτό εξερτάται από το μέγεθος της φοβίας αλλά και τη χρονιότητά της, γιαυτό μην απογοητευθείτε αν δεν έχετε το τέλειο αποτέλεσμα με την  πρώτη φορά.
Θα ήθελα πολύ να με ενημερώνατε για τα αποτελέσματα που κάποιοι από τους οραματισμούς πιθανόν είχαν επάνω σας.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.