Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Υγιεινή διατροφή (4)

Γεια σας φίλοι μου
Ένα καινούργιο είδος ζάχαρης αρχίζει να αποκτά όλο και περισσότερους φανατικούς χρήστες παγκοσμίως και όχι άδικα. Λέγεται φοινικοζάχαρη (palm sugar) και αρχικά προερχόταν από το νέκταρ των λουλουδιών ενός είδους φοινικόδεντρου που έχει το επιστημονικό όνομα Phoenix sylvestris (φωτογραφία), συνηθισμένο στο Πακιστάν, την Ινδία και το Μπαγκλαντές, αλλά τώρα παράγεται και από το νέκταρ των λουλουδιών του δέντρου της ινδικής καρύδας.( http://www.wikipedia/palm%20sugar )
Η καινούργια αυτή ζάχαρη έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (ΓΔ), απορροφάται δηλαδή πολύ αργά από το πεπτικό μας σύστημα και δεν αυξάνει απότομα τη γλυκόζη του αίματός μας, όπως γίνεται με τη συνηθισμένη μας ζάχαρη, πράγμα που δεν κουράζει το πάγκρεάς μας αναγκάζοντάς το να βγάζει απότομα ινσουλίνη.
Η καινούργια γλυκαντική ουσία είναι πολύ καλύτερη από το νέκταρ αγαύης που πολλοί χρησιμοποιούν σας υποκατάστατο της ζάχαρης, στη προσπάθειά τους να αποφύγουν τα δικά της άσχημα αποτελέσματα στον οργανισμό, και πολύ πιο εύγευστη. Η γεύση της μοιάζει με τη μαύρη ζάχαρη και είναι ακόμη καλύτερη από αυτήν, διαλύεται δε και χρησιμοποιείται ακριβώς όπως η μαύρη ζάχαρη, σε ροφήματα και γλυκά.
Με τόσα πλεονεκτήματα, αλλά και εξ αιτίας του τρόπου παραγωγής της, η καινούργια αυτή ζάχαρη είναι πολύ πιο ακριβή από τη κοινή μας ζάχαρη. Θα πρέπει να την αναζητήσει κανείς σε καταστήματα βιολογικών τροφίμων, αλλά πρέπει να σας επισημάνω κάτι. Ο δαίμων του κέρδους έχει βάλει και εδώ το χεράκι του όπως διάβασα στην ιστοσελίδα http://www.naturalnews.com/ πριν από λίγες ημέρες (15/6/2010) και πολλές συσκευαστικές εταιρίες ανακατεύουν το προϊόν με άλλα είδη ζάχαρης, γιαυτό να είστε προσεκτικοί και να διαβάζετε καλά στη συσκευασία τι περιέχει το πακέτο που αγοράζετε….
Και το σιρόπι αγαύης μπορεί να είναι αναμεμειγμένο με σιρόπι καλαμποκιού. Δεν γλυτώνουμε από τη κερδοσκοπία, παρά μόνον αν έχουμε τα μάτια μας ανοικτά και διαβάζουμε καλά τις ετικέτες, όπως καταλαβαίνετε.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.