Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Άσκηση /Γυμναστική (42)


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Για τα οφέλη της γυμναστικής σας μιλάω συχνά. Η συχνή άσκηση είναι απαραίτητη για την υγεία μας, γιατί βοηθάει την καταπολέμηση του στρες, όπως σας έχω εξηγήσει επανειλημμένα.
Οι έρευνες όμως διεθνώς γίνονται όλο και περισσότερο ειδικές επάνω στο θέμα αυτό. Ερευνητές μελετούν ένα- ένα τα διάφορα νοσήματα και παρατηρούν τα αποτελέσματα της άσκησης στην βελτίωση ή όχι των νοσημάτων αυτών.

Δεν καταλαβαίνω γιατί οι ερευνητές αυτοί, καταναλώνουν χρόνο και ενέργεια με έρευνες σαν και αυτές, αφού πλέον είναι γνωστό πως κάτω από όλα τα νοσήματα κρύβεται κακοδιαχειρισμένο στρες και επομένως η κάθε μορφή άσκησης θα βοηθάει στη βελτίωσή τους αφού αντιμετωπίζει το στρες έστω και μερικά. Είναι βέβαια εντυπωσιακό το ότι δεν υπάρχουν ακόμη έρευνες που να μελετούν την επίπτωση της συνολικής σωστής αντιμετώπισης του στρες (και με τους πέντε τρόπους που επανειλημμένα σας έχω αναλύσει εδώ και στο βιβλίο μου) στα διάφορα νοσήματα. Αλλά το καταλαβαίνω, όλα τα καινούργια πράγματα θέλουν το χρόνο τους μέχρι να γίνουν αποδεκτά από όλους. Έτσι γίνεται πάντα.
Αφορμή γι αυτό το άρθρο μου ήταν κάποιες ερευνητικές εργασίες που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ   και αφορούσαν την επίδραση της άσκησης στις παθήσεις του προστάτη.

Ακόμη και το απλό γρήγορο περπάτημα, τρεις φορές την εβδομάδα, βρήκαν οι ερευνητές πως βοηθάει τις παθήσεις τους οργάνου αυτού. Λιγοστεύει τον πόνο της προστατίτιδας, και οι ασθενείς παρουσιάζουν λιγότερο άγχος και κατάθλιψη, με αποτέλεσμα καλύτερο επίπεδο ζωής. Παράλληλα άλλη έρευνα έδειξε πως η άσκηση αυτή, σε σημαντικό ποσοστό (57%)επιβράδυνε την εξέλιξη και του καρκίνου του προστάτη!

Μη ξεχνάτε λοιπόν να ασκείστε φίλες και φίλοι μου. Εάν είστε υγιείς, θα προστατέψετε την υγεία σας. Ενώ εάν πάσχετε από κάποιο νόσημα,  είναι βέβαιο πως θα το βελτιώσετε, (όποιο και αν είναι αυτό, σύμφωνα με τη δική μου άποψη, που δεν διστάζω επανειλημμένα να σας λέω)  και θα μπορέσετε να μειώσετε τα φάρμακα που χρειάζεστε για τη θεραπεία σας. Πιστέψτε με

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.