Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική (29)


Τα κινητά τηλέφωνα και τα παιδιά μας                                         

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Μία νέα έρευνα που έγινε στη Νέα Ζηλανδία, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα παιδιά που χρησιμοποιούν τηλέφωνα ασύρματα ή κινητά. 

Είναι γνωστό πως στην εποχή μας, όλο και από μικρότερη ηλικία τα παιδιά αρχίζουν να αποκτούν κινητά τηλέφωνα. Η ευθύνη είναι βέβαια των γονέων τους, που δεν γνωρίζουν, προφανώς, τον κίνδυνο στον οποίο βάζουν τα παιδιά τους αγοράζοντάς τους από νωρίς ένα κινητό τηλέφωνο. Ωστόσο κανείς δεν ενημερώνει τους γονείς για το πρόβλημα, αφού τα οικονομικά συμφέροντα τόσο των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, όσο και των βιομηχανιών παραγωγής κινητών τηλεφώνων, δεν αφήνουν περιθώρια για τέτοιες ενημερώσεις.
Το πρόβλημα είναι η εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τα τηλέφωνα αυτά η οποία μετά από κάποια χρόνια οδηγεί σε καρκίνους. Αυτό αφορά βέβαια και τους ενήλικες. Και αυτοί πρέπει να περιορίσουν τη χρήση του κινητού τους στις απόλυτα απαραίτητες καταστάσεις και όχι να το χρησιμοποιούν  συνεχώς, πράγμα που κάνουν συνήθως οι πιο νέοι. Ακόμη χειρότερα μάλιστα όταν αυτοί βρίσκονται μέσα σε μέσα συγκοινωνίας ή ΙΧ αυτοκίνητα. Το κλειστό αμάξωμα λειτουργεί σαν κλωβός που ενισχύει την ακτινοβολία και αυτό είναι εις βάρος όχι μόνον αυτού που μιλάει στο κινητό του αλλά και όλων των υπολοίπων επιβατών.
Ποιος όμως θα βρεθεί να ενημερώσει τους νέους αυτούς για τους κινδύνους μιας τέτοιας συμπεριφοράς;

Όσο για τα μικρότερα παιδιά, η μελέτη στην οποία αναφέρθηκα στην αρχή αυτού του άρθρου αναφέρει, πως δυστυχώς εάν τα πράγματα συνεχίσουν ως έχουν, πολλά από τα σημερινά παιδιά θα παρουσιάσουν όγκους του εγκεφάλου κατά την εφηβεία τους!!!
Τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν παιδιά που συνηθίζουν να έχουν το κινητό τους κοντά τους, ακόμη και στον ύπνο τους. Πολλά μάλιστα από αυτά κοιμούνται ακούγοντας μουσική από το κινητό τους… Θα πρέπει να το προσέξουν αυτό ιδιαίτερα οι γονείς!

Και  το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι όγκοι του εγκεφάλου. Και με άλλα προβλήματα συνδέεται η χρήση του κινητού από τα παιδιά, όπως η μείωση της γονιμότητας των αγοριών, λόγω βλάβης του σπέρματος  από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών που κρατούν στις τσέπες τους.

Ας έχετε το νου σας λοιπόν αγαπητοί μου γονείς. Βοηθείστε τα παιδιά σας να καταλάβουν τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση του κινητού τους. Ενημερώστε τα ώστε να μπορέσουν να τα χρησιμοποιούν όσο πιο σωστά γίνεται.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.