Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ερασιτέχνης κηπουρός/Ανθόκηπος/Άν.-Φθιν. (30)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου ερασιτέχνες κηπουροί
Αυτιά του ελέφαντα

Ζουγκλίτσα έχει καταντήσει ο κήπος μου όπως βλέπετε, με τις αδιάκοπες φετινές βροχές στο νησί μας. Τα "αυτιά του ελέφαντα" όμως άνθισαν πρώτα-πρώτα ανάμεσα στα διάφορα αγριόχορτα για να με ειδοποιήσουν πως η άνοιξη είναι κοντά και όπου νά 'ναι θα μπορώ και πάλι να ασκηθώ απασχολούμενη στον κήπο.

Γιατί δεν συγκρίνεται η άσκηση που γίνεται σε κλειστούς χώρους, (σπίτι, γυμναστήριο κ.λπ) με αυτή που γίνεται στον καθαρό αέρα και πολύ περισσότερο μάλιστα όταν με αυτή έρχεσαι και σε επαφή άμεση με τη γη, αφού με τον τρόπο αυτόν γειώνεσαι, παίρνεις δηλαδή από την γη τα απαραίτητα ηλεκτρόνια που χρειάζεται ο οργανισμός για να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούν  μέσα μας τα στρες της ζωής.
 
Βιβούρνο λευκό
Για να γίνει βέβαια αυτό, πρέπει κανείς να πιάνει με γυμνά χέρια το χώμα ή τα χόρτα, πράγμα που εγκυμονεί κάποιους κινδύνους (μολύνσεις, τραυματισμούς), είναι όμως μία μοναδική εμπειρία. Μία εμπειρία που σε κάνει να νιώθεις πως έχεις μια κοινή μάννα με όλους και όλα, τη γη.

Άνθισε και η αμυγδαλιά μου, όμως με τη συνεχή βροχή δεν πρόλαβα να σας τη φωτογραφίσω. Έχει ήδη αρχίσει να μαδάει και να γεμίζει με τα ροζ πέταλά της τον κήπο.
Το λευκό μου βιβούρνο άνθισε και αυτό και η μελένια μυρωδιά του γεμίζει τον κήπο, όταν ο Κερκυραϊκός καιρός του το επιτρέπει.  Το έχω αφήσει να μεγαλώσει και έτσι αντί για θάμνο, έχω τώρα στη θέση του ένα ολάνθιστο μικρό δέντρο, όπως βλέπετε.

Νάρκισσοι
Αυτό όμως που με εντυπωσίασε για άλλη μια φορά σήμερα που βγήκα να τραβήξω μερικές φωτογραφίες στον κήπο, ήταν οι μικροί μου νάρκισσοι. Άνθισαν και αυτοί σε διάφορα σημεία του κήπου, φωτίζοντάς τα με το χαρωπό κίτρινο χρώμα τους. Αναρωτιέμαι όμως πώς πήραν αυτό το όνομα ετούτα τα ευαίσθητα λουλουδάκια. Αυτά αντί να στέκονται όρθια και καμαρωτά επιδεικνύοντας την ομορφιά τους, γέρνουν ντροπαλά τόσο πολύ τα κεφαλάκια τους, που σχεδόν αγγίζουν το χώμα. Πώς γίνεται να είσαι νάρκισσος και συγχρόνως τόσο πολύ ντροπαλός, δεν μπορώ να το καταλάβω... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.