Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Υγιεινές συνταγές/γλυκά (6)

Γεια σας φίλες και φίλοι
Ένα πολύ εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο της εποχής, σκέφτηκα να σας δείξω σήμερα. Πρόκειται για κυδώνια ψημένα στο φούρνο με κρασί και μπαχαρικά. Είναι ένας εύκολος και χωρίς κόπο τρόπος χρησιμοποίησης των κυδωνιών, γιατί δεν χρειάζεται να τα καθαρίσει  κανείς και να τα κόψει ωμά, πράγμα που είναι αρκετά δύσκολο με αυτά τα σκληρά φρούτα.Ψημένα κόβονται πολύ πιο εύκολα  και άκοπα.
Είναι ένα γλυκό που φυλάσσεται αρκετό καιρό στο ψυγείο, και μπορεί να σερβιριστεί μόνο του με το σιρόπι του ή επάνω σε γιαούρτι.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Κυδώνια ψητά με κρασί      
Κυδώνια πλυμένα καλά
Κρασί κόκκινο ξερό (να φτάνει μέχρι τη μέση του ύψους των κυδωνιών, στο ταψί) 
Ξυλάκια κανέλας (1 ανά 4 κυδώνια)
Γαρύφαλλα (2-3 ανά 4 κυδώνια)
Ζάχαρη καστανή (1 κουταλιά γεμάτη για κάθε κυδώνι)


Βάζουμε τα κυδώνια σε ταψί, τα περιχύνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και ψήνουμε στους 175 βαθμούς στον αέρα μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα. Γυρίζουμε μερικές φορές τα φρούτα μέσα στο ζωμό τους όσο ψήνονται και προσθέτουμε λίγο ακόμη κρασί ή νερό αν χρειαστεί, ώστε να μείνει αρκετό σιρόπι στο τέλος, για να μισοκαλύψει τα κομμένα φρούτα στο βάζο που θα τα φυλάξουμε. 
Όταν τα φρούτα μαλακώσουν, τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι τους και τα κόβουμε σε τέταρτα. Γυρίζοντας κάθε τέταρτο στο πλάι, αφαιρούμε με το μαχαίρι μας το σκληρό μέρος με τους σπόρους και τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο,(όπως είναι με τη φλούδα τους) τα περιχύνουμε με το σιρόπι τους και τα φυλάμε στο ψυγείο.
Καλή σας επιτυχία  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.