Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ενεργειαkή εναρμόνιση -coherence- (3)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Όσο και αν είναι κουραστικό να μιλάει κανείς για το ίδιο θέμα ξανά και ξανά, εγώ έχω αποφασίσει να συνεχίσω να σας μιλάω τακτικά για την εναρμόνιση (coherence) των ενεργειών του κορμιού μας και τον σημαντικό ρόλο που έχει αυτή η εναρμόνιση στην υγεία και την ποιότητα της ζωής μας γενικότερα.
Είναι παγκόσμια η προσπάθεια αυτή, και στην Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι πολλοί οι επιστήμονες που ασχολούνται με αυτήν.
Το θέμα δεν είναι βέβαια καινούργιο, όλες οι θρησκείες, σχολές εσωτερισμού αλλά και μαγείας, ασχολούνται με αυτό από αιώνες τώρα, αλλά αυτές δεν έχουν καταφέρει να κάνουν τα πολύ «λογικά» μυαλά να δεχτούν τις διδασκαλίες τους και να ακολουθήσουν τις τακτικές τους.
Έτσι η πνευματικότητα και ο εσωτερισμός έχουν παραμείνει κτήμα των ολίγων και εκλεκτών, ή των πολύ αγνών καλοκάγαθων θρησκευόμενων ανθρώπων.
Ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες όμως, υπάρχουν και ζουν επάνω σε τούτη τη γη εκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα για την ενεργειακή τους φύση. Άνθρωποι που έχοντας την ορατή ύλη  σαν μόνη πραγματικότητά τους, άγονται και φέρονται από τις διάφορες εξουσίες, πολιτικές και θρησκευτικές, που τους θέλουν διαιρημένους σε ομάδες κοινωνικές, θρησκευτικές, πολιτικές, γιατί μόνον έτσι μπορούν να τους ελέγχουν και να τους εκμεταλλεύονται.
Στην εποχή μας όμως, επιτέλους η επιστήμη έφτασε να αποδείξει πως το υλικό μας σώμα, αυτό το σώμα που οι διάφορες εξουσίες τόσο εύκολα θυσιάζουν καθημερινά σε κάθε είδους πολέμους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, είναι ένα σύνολο από σοφά, δημιουργημένα από συμπυκνωμένη ενέργεια, σύμπαντα (τα κύτταρά μας) που συνεργάζονται μεταξύ τους με εκπληκτική τελειότητα.
Αυτή η συνεργασία οδηγεί στην παραγωγή πολλών διαφορετικών ενεργειών μέσα στο κορμί μας.  
Στο βιβλίο μου «Πώς να νικήσετε το στρες» εκδ. ΑΡΧΕΤΥΠΟ, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά γι αυτές. Εδώ όμως θα σας τις αναφέρω εν συντομία. Στο σώμα μας παράγεται λοιπόν χημική ενέργεια (από τον μεταβολισμό των τροφών), ηλεκτρισμός με την μορφή κινουμένων ηλεκτρονίων, καθώς και ηλεκτρισμός με την μορφή κινουμένων πρωτονίων από τη διάσπαση των μορίων του νερού, παράγεται επίσης φως, με τη μορφή φωτονίων που εκπέμπονται από το DNA μας, ακόμη και «τσουνάμι»(σολιτόνιο) έχει βρεθεί ότι παράγεται μέσα στις πρωτεΐνες μας.
Αυτές οι ενέργειες τώρα όταν είναι εναρμονισμένες (δικός μου ο όρος για ευκολότερη κατανόηση), βρίσκονται δηλαδή σε συμφωνία (coherence), ο οργανισμός μπορεί να τις αθροίζει ή να τις αναιρεί ανάλογα με τις ανάγκες του, ώστε να λειτουργεί σωστά, αλλιώς δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία του που μπορεί να οδηγήσουν σε νόσο.
Οι διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τις διάφορες θρησκείες, όπως τρόποι προσευχής και διαλογισμοί, αλλά και οι απλές ασκήσεις στηριγμένες σε έρευνες ιατρικής και ψυχολογίας που σας δίνω εγώ στα βιβλία μου και σε αυτόν τον ιστότοπο, αποσκοπούν σε αυτή την εναρμόνιση.
Η βασική επιδίωξη είναι μέσα από αυτή την εναρμόνιση να βοηθήσει κανείς την υγεία του, οι τεχνικές όμως αυτές αν συνδυαστούν με σωστή ελαφριά υγιεινή διατροφή, μελέτη σχετικών θεμάτων και συνεχή ενδοσκόπηση, μπορούν να οδηγήσουν την αντίληψή μας πολύ πέρα από τις πέντε γνωστές αισθήσεις μας και να διευρύνουν το νόημα της ζωής μας, αλλά αυτό δεν είναι θέμα προς συζήτηση σε μία ιστοσελίδα σαν αυτή, που διαπραγματεύεται θέματα υγείας.
Γι αυτό θα σταματήσω εδώ, αφού πρώτα σας συμβουλέψω άλλη μία φορά να δοκιμάσετε να ασκηθείτε με τις ασκήσεις ενεργειακής εναρμόνισης και διαχείρισης συναισθημάτων που σας έχω δώσει στις αντίστοιχες στήλες (ετικέτες).

Σας αναφέρω και την διαχείριση των συναισθημάτων, γιατί χωρίς αυτήν δεν είναι εύκολο να πετύχετε την ενεργειακή σας εναρμόνιση, όπως σας έχω ξαναπεί. Τα αρνητικά συναισθήματα είναι το χειρότερο από τα στρες της ζωής και το πιο καταστροφικό για την υγεία μας, γι αυτό η διαχείριση των συναισθημάτων μας είναι απαραίτητη, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Με αγάπη     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.