Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ολιστική ή Ενοποιημένη Ιατρική / Επιγενετική (12)

Γεια σας
Η σχετικά νέα επιστήμη, η Επιγενετική, μελετάει τις κληρονομούμενες αλλαγές που το περιβάλλον επιφέρει στην λειτουργία των γονιδίων μας.
Οι παλιές απόψεις πως τα γονίδια είναι το πεπρωμένο μας δεν ισχύουν πια, όπως έχουμε ξαναπεί. Δεν είμαστε προγραμματισμένα ρομπότ, όπως νομίζαμε παλαιότερα, αλλά ελεύθερα όντα που μπορούν να αλλάξουν τη λειτουργία του οργανισμού τους αλλάζοντας το περιβάλλον τους, ή ακόμη καλύτερα την αντίληψη που έχουν για το περιβάλλον τους, αφού αυτή η αντίληψη είναι που γεννά συναισθήματα. Και η επίδραση αυτών των συναισθημάτων, αποδεικνύεται τώρα από την επιστήμη πως έχει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα επάνω στη λειτουργία του οργανισμού μας από αυτό καθεαυτό το φυσικό περιβάλλον, όπως πολλές φορές έχουμε πει. 
Σύμφωνα με την Επιγενετική, ακόμη και αν κληρονομούμε από τους γονείς μας γονίδια με προβληματική λειτουργία, μπορούμε να τα μεταφέρουμε στα παιδιά μας με διορθωμένη την λειτουργία τους, κάνοντας έτσι την ζωή των παιδιών μας ευκολότερη. Και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε αλλάζοντας τη διατροφή μας, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας κ.λ.π. Εφαρμόζοντας δηλαδή όλους τους τρόπους αντιμετώπισης του στρες, που σας έχω αναλύσει στο βιβλίο μου «Πώς να νικήσετε το στρες» Εκδ. ΑΡΧΕΤΥΠΟ, αλλά και που συζητάμε καθημερινά σε αυτόν εδώ τον ιστότοπο.
Αυτό συμβαίνει επειδή τα διάφορα στρες, ψυχικά και φυσικά, είναι αυτά που επηρεάζουν αρνητικά την λειτουργία των γονιδίων και οδηγούν σε ασθένειες. Η σωστή αντιμετώπιση των στρες επομένως μπορεί να επαναφέρει τα γονίδια στη σωστή τους λειτουργία, προς όφελος του οργανισμού τόσο του δικού μας, όσο και των παιδιών που θα φέρουμε στον κόσμο (αφού αυτά θα κληρονομήσουν επιδιορθωμένα τα γονίδια αυτά) και αυτό πια έχει αποδειχθεί επιστημονικά.
Ας μην ξεχνάμε, πως αυτή η λειτουργία των γονιδίων μας δεν είναι απλά σωστή ή λάθος, αλλά μπορεί να έχει έως 30.000 περίπου διαβαθμίσεις, όπως έχουμε ξαναπεί σε παλαιότερη κουβέντα μας.
Ο πολύ γνωστός βιολόγος  Bruce Lipton, με τις έρευνές του επάνω στην λειτουργία της κυτταρικής μεμβράνης, της μεμβράνης δηλαδή που περιβάλλει κάθε κύτταρο και το ξεχωρίζει από το περιβάλλον του, έχει αποδείξει πως αυτή λειτουργεί σαν ένα μικρό κομπιούτερ, σαν να είναι δηλαδή αυτή ο εγκέφαλος του κυττάρου. Ένας εγκέφαλος που κοντρολάρει την συμπεριφορά και την φυσιολογία του κυττάρου, ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας τη λειτουργία των γονιδίων που υπάρχουν μέσα στον πυρήνα του, ανάλογα με τα σήματα που παίρνει από το περιβάλλον. Η διαδικασία είναι πολύπλοκη, μέσω ενεργοποίησης διαφόρων ενζύμων και δεν χρειάζεται να σας κουράσω με αυτήν.
Πρέπει όμως να τονιστεί, πως αυτό το περιβάλλον των κυττάρων, εκτός των άλλων, το επηρεάζουν άμεσα τα συναισθήματά μας, όπως αποδεικνύεται από τις πρόσφατες έρευνες.
Πιστεύει και ο ίδιος ο Bruce Lipton, αλλά και άλλοι επιστήμονες, όπως αποδεικνύουν και οι έρευνες του Ινστιτούτου Heartmath (για τις οποίες σας έχω μιλήσει πολλές φορές) πως τα θετικά συναισθήματα είναι αυτά που κατά κύριο λόγο θα πρέπει να επηρεάσουν την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους από εδώ και πέρα, αντί του φόβου (που οδηγεί στην αντίδραση του στρες όπως έχουμε ξαναπεί, με καταστροφικές για τον οργανισμό συνέπειες), όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.
Αυτή θα είναι μία πολύ μεγάλη αλλαγή για το ανθρώπινο είδος και μία μεγάλη ευθύνη για εμάς που κρατάμε στα χέρια μας τις τύχες των παιδιών μας. Τώρα που επιστημονικά μέσω της Επιγενετικής, αποδεικνύεται πως τα θετικά συναισθήματα, όπως και ο υγιεινός γενικά τρόπος ζωής, οδηγούν σε επιδιόρθωση διαταραγμένων ως προς την συμπεριφορά τους γονιδίων, χρειάζεται όλοι οι επιστήμονες να ενώσουμε τις  φωνές μας για να γίνουν αυτά τα νέα γνωστά σε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο. Πρέπει οι άνθρωποι να καταλάβουν την μεγάλη δύναμη που έχουν στα χέρια τους για να διαφυλάξουν την υγεία και την ζωή τόσο την δική τους όσο και των παιδιών τους.
Εύχομαι κάποιους να καταφέρει να επηρεάσει και η δική μου φωνή από αυτόν εδώ τον χώρο, που δημιουργήθηκε ακριβώς για αυτόν τον σκοπό.
Με αγάπη   

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Τσουκάλη είναι τόσο ενδιαφέροντα όλα αυτά! Πως όμως μας έχουν καταφερει και μας κυβερνούν ο φόβος και το άγχος? Πως θα αλλάξουμε όλες αυτές τις καταγραφές που από παιδιά έχουμε στο μυαλό? Πολλές φορές κάνουμε αγώνα για να έχουμε θετικά συναισθήματα και πάλι κρατάνε πολύ λίγο!

Eleni Tsoukali είπε...

Πιστεύω πως οι εξουσίες (θρησκευτικές και πολιτικές) με τα χρόνια κατάφεραν να μας μετατρέψουν από ελεύθερα όντα σε έυκολα χειραγωγούμενα άτομα μέσα από την καλλιέργεια του φόβου.
Και αυτό καταστρέφει όχι μόνον την υγεία αλλά και τη ζωή μας.
Τις λεπτομέρειες τις έχω καταγράψει στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί.
Η λύση είναι να το αντιληφθούμε και να προσπαθήσουμε με τους τρόπους που σας ανέλυσα εκεί (αλλά και σε αυτόν εδώ τον ιστότοπο το κάνω σενέχεια)να αλλάξουμε τις παλιές καταγραφές μας και να ελευθερωθούμε.
Τόσο στο βιβλίο μου όσο και εδώ, στα άρθρα της στήλης "διαχείριση συναισθημάτων" και ιδιαίτερα σε αυτά που μιλάνε για το "RAS" θα βρείτε νομίζω τις απαντήσεις που ζητάτε, όπως επίσης και στα άρθρα της στήλης "ενεργειακή εναρμόνιση".

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.