Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Υγιεινές συνταγές/λαχανικά (11)

Γεια σας
Μία νοστιμότατη και πολύ υγιεινή συνταγή που μπορεί πολύ ωραία να προσφερθεί σαν ένα πρώτο πιάτο συνοδευόμενο από μία πράσινη σαλάτα, θα σας δώσω σήμερα.
Όπως συχνά συμβαίνει η συνταγή προέκυψε όταν προσπάθησα πριν λίγες ημέρες να φτιάξω κάτι γρήγορο να φάω με ότι υλικά είχα στη διάθεσή μου εκείνη τη στιγμή. Δοκιμάστε την και πέστε μου εάν θέλετε τη γνώμη σας.

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με πουρέ γλυκοπατάτας
Πιπεριές Φλωρίνης
Γλυκοπατάτες λευκές
Κρεμμύδι λεπτοκομμένο
Μαϊντανός
Τυρί τριμμένο (πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα)
Πιπέρι


Αναλογίες: υπολογίστε για κάθε 3 μεγάλες πιπεριές, μία μεγάλη γλυκοπατάτα ένα μεγάλο κρεμμύδι, τρεις κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό και τρεις κουταλιές τριμμένο τυρί.  

Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου τις πιπεριές μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει λίγο η φλούδα τους (τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές, αλλά προσέχουμε να μην τις πολυψήσουμε και μαλακώσουν πολύ), μέσα σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Στη συνέχεια τις βγάζουμε από τον φούρνο, γυρίζουμε προς τα επάνω τις άκρες της λαδόκολλας, κλείνουμε μέσα της τις πιπεριές, και τις αφήνουμε εκεί τυλιγμένες να κρυώσουν και να μαλακώσει η φλούδα τους, ώστε να αφαιρείται εύκολα.
Τις καθαρίζουμε από τις φλούδες και τα σπόρια όταν κρυώσουν και τις ανοίγουμε με μαχαίρι.

Στο μεταξύ, στον αχνό ψήνουμε τις γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες για να ψηθούν γρήγορα.Όταν μαλακώσουν και  όσο είναι ακόμη ζεστές τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, τις ανακατεύουμε με το τυρί και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τους προσθέτουμε  κρεμμύδι που το έχουμε λεπτοκόψει, το έχουμε αφήσει γαι 5 λεπτά να μαριναριστεί σε ζεστό νερό με λίγο ξύδι και στη συνέχεια το έχουμε στύψει καλά.
Γεμίζουμε με το μείγμα της γλυκοπατάτας τις πιπεριές μας και τις κλείνουμε σαν φάκελλο.
Σερβίρονται κρύες ή χλιαρές, μαζί με μία πράσινη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.