Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ/RAS (5)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Φτάσαμε λοιπόν στο κρίσιμο ερώτημα. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε τις καταγραφές που υπάρχουν στο υποσυνείδητό μας και να αλλάξουμε έτσι τις συμπεριφορές που κατευθύνονται από αυτές τις καταγραφές και καθορίζουν τη ζωή μας;
Πρώτα-πρώτα να αποφασίσουμε εμείς να αλλάξουμε αυτές τις συμπεριφορές.
Όπως είπαμε σε προηγούμενο άρθρο, όταν επικεντρωνόμαστε σε ένα στόχο, αναγκάζουμε το RAS να μας αφήνει να προσέχουμε πράγματα και καταστάσεις που θεωρούσε μέχρι τότε άχρηστα για την ζωή και την επιβίωσή μας. Όσο πιο πολύ επικεντρωνόμαστε στον στόχο μας, λοιπόν, τόσο πιο εύκολο γίνεται να περάσουν στο υποσυνείδητό μας καινούργια ερεθίσματα σχετικά με αυτόν τον στόχο, τα οποία στη συνέχεια θα μας οδηγήσουν σε νέες συμπεριφορές . 
Η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα.  Δεν πρέπει να περιμένει κανείς να το πετύχει αυτό μέσα σε λίγο διάστημα. Γι αυτό χρειάζεται υπομονή και επιμονή.
Σημαντική βοήθεια όμως προσφέρουν οι διάφορες τεχνικές χαλάρωσης, διαλογισμού και προσευχής, οι οποίες οδηγούν τον εγκέφαλο να λειτουργεί στα α-κύματα, σε κατάσταση «τρανς» δηλαδή, όπως συνηθίζεται να ονομάζεται αυτή.  Είναι μία κατάσταση αυτούπνωσης, κατά την οποία η λειτουργία του RAS όπως έχουμε πει καταργείται και επομένως τα καινούργια ερεθίσματα περνούν πολύ πιο εύκολα στον εγκέφαλο, λιγοστεύοντας έτσι σημαντικά τον χρόνο που χρειάζεται κανείς για να αλλάξει απόψεις και συμπεριφορές.
Ο τρίτος τρόπος είναι η ύπνωση από κάποιον ειδικό. Κατ αυτήν, με το RAS και πάλι κατηργημένο, δίνονται οδηγίες από τον θεραπευτή προς τον υπνωτισμένο, που καθοδηγούν τον εγκέφαλό του σε αλλαγή παλαιών καταγραφών με νέες , ευνοϊκότερες για την ζωή του. 
Στην επόμενη κουβέντα μας θα συζητήσουμε το γιατί σας τα ανέλυσα όλα αυτά.
Έως τότε σας εύχομαι να είστε όλοι καλά
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.