Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Παιδική χαλάρωση και οραματισμοί (10)

Ένα αλλιώτικο γράμμα εφέτος για τον Αγ. Βασίλη...
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Μην στενοχωριέστε αν αυτή την εποχή δεν έχετε χρήματα για να βάλετε κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο τα δώρα των παιδιών σας που υποτίθεται πως φέρνει ο Άγιος Βασίλης.
Βάλτε από τώρα, τα παιδιά σας να γράψουν ένα ευχαριστήριο γράμμα αυτή τη χρονιά αντί για γράμμα με παρακάλια και απαιτήσεις στον Άγιο Βασίλη.
Ζητήστε από τα παιδιά σας να γράψουν στον Άγιο, τα πράγματα για τα οποία νιώθουν ευγνωμοσύνη που τα έχουν, και να τον ευχαριστήσουν γι αυτά, όπως και για όλα τα παιχνίδια που τα προηγούμενα χρόνια τους χάριζε Αυτός απλόχερα.
Να τον ευχαριστήσουν για τα πόδια, τα χέρια, τα μάτια τους, τους γονείς ή τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, το σπίτι τους, το καθημερινό ψωμί στο τραπέζι τους και τόσα άλλα για τα οποία όλοι μας θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες συνεχώς και που δυστυχώς τα ξεχνάμε γιατί τα θεωρούμε δεδομένα και κεκτημένα δικαιώματά μας, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Μας χαρίζονται από το σύμπαν και δυστυχώς μόνον όταν χάσουμε κάποιο από αυτά εμείς, τα μικρόνοα ανθρωπάκια, το αντιλαμβανόμαστε…
Μιλήστε γι αυτό στα παιδιά σας, εκείνα θα καταλάβουν….
Καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από όσο νομίζετε τα παιδιά, γι αυτό καλό είναι να φροντίζουμε από τον καιρό που είναι μικρά να τους δίνουμε κατευθύνσεις για τη ζωή τους που θα τους χρησιμεύσουν για δεκανίκια στις δυσκολίες που οπωσδήποτε θα αντιμετωπίσουν αργότερα σε τούτον τον πλανήτη-σχολειό που έχουν έρθει.
Και το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης είναι ένα τέτοιο πολύ σημαντικό δεκανίκι. Και όχι μόνον για τα παιδιά αλλά και για εμάς τους ενήλικες.
Πρόσφατες έρευνες της Θετικής Ψυχολογίας έχουν δείξει πως το να γράφει κανείς ένα γράμμα ευγνωμοσύνης την ημέρα αποτελεί σημαντικό βοήθημα στη θεραπεία της κατάθλιψης!..., ενώ έρευνες επάνω στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς μας για το οποίο σας έχω μιλήσει αναλυτικά στο βιβλίο μου «Πώς να νικήσετε το στρες» εκδ. ΑΡΧΕΤΥΠΟ, αλλά και σε άρθρα  αυτής εδώ της ιστοσελίδας, δείχνουν πως η ευγνωμοσύνη είναι ένα από τα θετικά συναισθήματα που οδηγούν αυτό το πεδίο σε αρμονία (συμφωνία, coherence) πράγμα που προστατεύει την υγεία μας.
Διδάξτε αυτό το συναίσθημα στα παιδιά σας αυτή τη χρονιά με το γράμμα στον Αγ. Βασίλη. Θα προσφέρετε ένα μεγάλο καλό  τόσο στην υγεία τους όσο και στη ζωή τους γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.