Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ (6)

Θετικά συναισθήματα (3, τελευταίο)
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Όπως πολλές φορές σας έχω πει σε αυτήν και άλλες στήλες ετούτης της ιστοσελίδας, η βάση της υγείας μας είναι η εναρμονισμένη λειτουργία  όλων των ενεργειών που παράγονται στο σώμα μας (coherence).  Και είναι πολλές αυτές οι ενέργειες , όπως φως, ηλεκτρισμός, πρωτονισμός (αυτός είναι ηλεκτρισμός που παράγεται από τη διάσπαση των μορίων του νερού) κ.λ.π.
Όλες αυτές οι ενέργειες επηρεάζονται από το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που δημιουργεί γύρω της η καρδιά μας με τον ηλεκτρισμό που παράγουν τα κύτταρά της, καθώς και το μικρότερο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που παράγει γύρω του ο εγκέφαλός μας με τον ηλεκτρισμό που παράγουν τα δικά του κύτταρα. Όταν αυτά τα δύο ηλεκτρομαγνητικά πεδία βρίσκονται σε αρμονία μεταξύ τους, τότε όλες οι ενέργειες στο σώμα μας εναρμονίζονται και αυτές.  Ο οργανισμός μας σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί όπως πρέπει χαρίζοντάς μας υγεία.
Και τι είναι αυτό που οδηγεί αυτά τα δύο ηλεκτρομαγνητικά πεδία σε εναρμόνιση; Τα θετικά συναισθήματα!!!...
Αυτό είναι κάτι που έχει αποδειχθεί πια ερευνητικά. Το έχουμε πει και ξαναπεί σε αυτή εδώ την ιστοσελίδα, όμως θα συνεχίσω να σας το επαναλαμβάνω, γιατί είναι μία πολύ "νέα" έννοια αυτή στην ιατρική και είμαι σίγουρη πως χρειάζεται πολύς χρόνος και πολλές επαναλήψεις για να γίνει καλά αντιληπτή και να αρχίσουν όλοι να ενδιαφέρονται γι αυτήν και να της δίνουν τη θέση που της πρέπει στη θεραπεία όλων των νοσημάτων.   
Το αμερικανικό ινστιτούτο HeartMath, έχει κάνει πολλές έρευνες επάνω σε αυτό το θέμα και έχει φτιάξει πολλά μηχανήματα βιοανάδρασης με τα οποία μπορεί κάποιος να  βοηθηθεί να αλλάξει τα αρνητικά του συναισθήματα και να τα μετατρέψει σε  θετικά. Αυτό επιτυγχάνεται με την παρακολούθηση της αλλαγής της λειτουργίας της καρδιάς του σε μία οθόνη υπολογιστή, όταν αλλάζουν τα συναισθήματα που αυτός βιώνει, από αρνητικά σε θετικά.  
Το ίδιο Ινστιτούτο κάνει συνεχώς σεμινάρια επάνω στα θέματα αυτά, προβάλλει άρθρα σχετικά στο διαδίκτυο και εκδίδει βιβλία με παρόμοια θέματα.
Σε πρόσφατο άρθρο του μάλιστα γράφει πως ο τρόπος να αυξήσουμε την αντοχή μας σε όλα τα δύσκολα με τα οποία αυτή η εποχή μας βομβαρδίζει, δεν είναι άλλος από την επίτευξη αυτής της ενεργειακής μας εναρμόνισης.
Οι τρόποι που το Ινστιτούτο αυτό δίνει για την διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων όμως είναι προσωρινοί, και θα πρέπει να επαναλαμβάνονται οι ασκήσεις καθημερινά εφ’ όρου ζωής, εάν κανείς έχει γεμάτο το υποσυνείδητό του με αρνητικές μνήμες.  
Εδώ βρίσκεται, όπως ίσως θα καταλάβατε, ο συνδετικός κρίκος των άρθρων της διαχείρισης των συναισθημάτων αυτής της στήλης, με τα άρθρα στα οποία σας περιέγραψα την λειτουργία του RAS. (Ετικέτα: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ/RAS)
Αν λοιπόν οι διάφορες ασκήσεις διαχείρισης των συναισθημάτων (και υπάρχουν πολλές, δοσμένες από διάφορους ψυχολόγους), γίνουν με το άτομο να βρίσκεται σε κατάσταση τρανς (α-κύματα εγκεφάλου), το αποτέλεσμα γίνεται κάποια στιγμή μόνιμο, το άτομο απαλλάσσεται από πολλά αρνητικά συναισθήματα που έχουν τη βάση τους σε εμπειρίες του  παρελθόντος, και μπορεί πια πολύ πιο εύκολα να διαχειρίζεται καινούργια αρνητικά συναισθήματα και να τα αντικαθιστά με θετικά, που βοηθούν την υγεία του, ψυχική και σωματική.  
Εύχομαι να σας έδωσα να καταλάβετε πόσο σημαντικό κομμάτι για την ζωή και την υγεία μας είναι η διαχείριση των συναισθημάτων μας και να έγιναν αυτά τα τελευταία άρθρα η αφορμή για να προσπαθήσετε να ασχοληθείτε σοβαρά με την ενεργειακή σας εναρμόνιση (coherence).Τεχνικές γι αυτήν σας έχω ήδη δώσει μερικές, στην αντίστοιχη στήλη αυτής της ιστοσελίδας και σύντομα θα κυκλοφορήσει και το δεύτερο βιβλίο μου με πολλές και αναλυτικές οδηγίες.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.