Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (35)

Από τον δηλητηριώδη κρόκο, έρχεται μία αντικαρκινική βόμβα!
Γεια σας
Πολύ ενθαρρυντικά νέα που αφορούν την θεραπεία του καρκίνου έχω σήμερα να σας ανακοινώσω. Ο φθινοπωρινός κρόκος, είναι ένα πολύ όμορφο αλλά θανατηφόρο φυτό. Περιέχει μία τοξίνη που μοιάζει με το αρσενικό, την κολχίνη, για την οποία δεν υπάρχει αντίδοτο. Η ουσία αυτή έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο φάρμακο «κολχικίνη» που χρησιμοποιείται στην ιατρική  για τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας.
Τώρα ερευνητές ανακάλυψαν πως μπορεί η ουσία αυτή, κατάλληλα τροποποιημένη, να αποτελέσει μια έξυπνη βόμβα που εκρήγνυται μόνον όταν έρθει σε επαφή με καρκινικά κύτταρα, αφήνοντας τελείως ανέπαφα τα υγιή κύτταρα.
Το νέο φάρμακο με την προσωρινή ονομασία ICT2588, είναι αποτελεσματικό εναντίον όλων των καρκινικών όγκων. Όπως είπε τον προηγούμενο μήνα στο The Irish Times ο Κέβιν Άνταμς, από το Ινστιτούτο Θεραπείας του καρκίνου στο  πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ, οι ερευνητές βρήκαν τον τρόπο να κάνουν τη δύναμη της κολχικίνης αβλαβή για τα υγιή κύτταρα και τοξική για τα αγγεία που τροφοδοτούν τους όγκους με αίμα, αφήνοντάς τους έτσι να πεινάσουν και να μειωθούν ή και να εξαφανιστούν τελείως σε κάποιες περιπτώσεις, όπως φάνηκε στα ποντίκια επάνω στα οποία έγινε η έρευνα.
Μία και μόνον μάλιστα ένεση του φαρμάκου κατάφερε να οδηγήσει κάποια από τα ποντίκια σε πλήρη ύφεση της νόσου, ενώ σε κάποια άλλα επιβράδυνε κατά πολύ την πρόοδο της νόσου.
Το πιο πάνω φάρμακο καταστρέφει καρκίνους του στήθους, του εντέρου, του προστάτη και των πνευμόνων στα πειραματόζωα. Ενεργοποιείται και δουλεύει μόνον όταν έρθει σε επαφή με το ένζυμο ΜΜΤ1 που χρησιμοποιούν οι καρκινικοί όγκοι για να επεκταθούν στους γύρω ιστούς.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα Μedical NewsToday οι ερευνητές συζητούν τώρα με σπόνσορες για τα χρήματα που θα χρειαστούν προκειμένου να γίνουν τα πειράματα σε ανθρώπους, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο St. James' στο Leeds.
Ελπίζω τα νέα αυτά να χαροποιήσουν πολλούς από τους καρκινοπαθείς φίλους που ταλαιπωρούνται με τις γνωστές μέχρι τώρα χημειοθεραπείες. Πλησιάζει επιτέλους αγαπητές και αγαπητοί μου η ώρα που και ο καρκίνος θα είναι μία χρόνια, αλλά θεραπευόμενη αρρώστια, όπως τόσες άλλες (καρδιοπάθειες, υπέρταση κ.λ.π.)
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.