Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Υγιεινές συνταγές/λαχανικά (10)

Πράσα με γλυκοπατάτα και δαμάσκηνα

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Μία αγαπημένη μου συνταγή σας δίνω σήμερα, που θα αρέσει πολύ σε όσες και όσους ανάμεσά σας αγαπούν τις υπόγλυκες γεύσεις. Είναι γρήγορη, όπως όλες σχεδόν οι συνταγές που σας δίνω σε αυτή την ιστοσελίδα, πολύ υγιεινή,νοστιμότατη, απλή και εύκολη στην πραγματοποίησή της, γεμάτη θρεπτικά συστατικά.





Πράσα με γλυκοπατάτα και δαμάσκηνα (4 μερίδες)
6 πράσα μεγάλα
1 μέτρια γλυκοπατάτα
12 δαμάσκηνα κομμένα στη μέση
6- 8 κ.σ. λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτηράκι κρασί, προεραιτικά (κατά προτίμηση κόκκινο)
2 ποτήρια νερό
1 κ.σ. γκάραμ μασάλα (μίγμα μπαχαρικών που μπορείτε να βρείτε στα ειδικά καταστήματα)
2 καρώτα
4 κλωναράκια σέλινο  (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
8 κλωναράκια μαϊντανό (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
5 κλωναράκια άνηθο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
4-5 λιαστές ντομάτες

Αλέθουμε  τα πέντε τελευταία υλικά στο μούλτι.  Ζεσταίνουμε το λάδι, και σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε μέσα το κρεμμύδι χοντροκομμένο, να γλυκάνει, μαζί με το γκάραμ μασάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πράσα χωρίς τα φύλλα τους, κομμένα σε κομμάτια των 4-5 εκατοστών ( αν είναι αρκετά χοντρά, κόβουμε τα κομμάται και στη μέση κατά μήκος),  το υλικό που αλέσαμε στο μούλτι και τη γλυκοπατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια.  Τσιγαρίζουμε τα υλικά για λίγο, και στη συνέχεια προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει και να πήξει η σάλτσα του.
Το παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί λίγο ακόμη νερό έως ότου μαλακώσουν τα πράσα.
Καλή σας όρεξη

* Εάν δεν έχετε γκάραμ μασάλα, μπορείτε να βάλετε ένα μίγμα από τριμμένο μπαχάρι , γαρύφαλλο, κανέλλα και 1-2 σπόρους κάρδαμου ή λίγο μοσχοκάρυδο εάν το προτιμάτε.
Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.