Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Άσκηση (21)

  ΑΣ  ΑΣΚΗΘΟΥΜΕ  ΤΩΡΑ  
Γεια σας φίλοι μου
Πώς πάμε από άσκηση αυτές τις μέρες; Την ξεχάσαμε τελείως; Εγώ όχι όμως. Γι αυτό βρίσκομαι εδώ, για να σας την θυμίζω και αυτήν όπως και όλα όσα βοηθούν την υγεία σας (σωστή διατροφή, διαχείριση συναισθημάτων, ενεργειακή εναρμόνιση, γέλιο).
Αντί να σας δώσω ένα ακόμη βιντεάκι, σκέφτηκα σήμερα να σας προτείνω, άντρες και γυναίκες να ασκηθείτε, καθαρίζοντας λίγο το σπίτι σας. Αν μάλιστα το κάνετε παρέα, όσοι από εσάς είσαστε ζευγάρια, ακόμη καλύτερα. Θα μου πείτε όμως  πως μάλλον το σκέφτηκα λίγο αργά. Λόγω ημερών πιθανότατα θα έχετε τελειώσει πια με τη καθαριότητα του σπιτιού. Δεν πειράζει όμως, κρατείστε τις συμβουλές μου για την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε το σπίτι σας. Σίγουρα δεν θα αργήσει και πολύ αυτή να έρθει….
Πολλές από τις δουλειές του σπιτιού είναι πολύ καλή άσκηση για το σώμα μας. Σήμερα λοιπόν σας προσκαλώ να καθαρίσετε τις πόρτες σας. Εσωτερικές, εξωτερικές και τζαμόπορτες. Διαλέξτε όποιο καθαριστικό προτιμάτε, αν και το απλό ξύδι είναι ότι καλύτερο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τις τζαμόπορτες και λίγο σαπούνι πιάτων είναι το καλύτερο καθαριστικό για τις υπόλοιπες πόρτες. Ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι το πώς θα καταφέρετε να κάνετε αυτό το καθάρισμα μία καλή άσκηση για το σώμα σας.
     Τεντώνεστε λοιπόν πρώτα πολύ για να φτάσετε όσο πιο ψηλά   μπορείτε (σηκώνεστε και στις μύτες των ποδιών σας) και στη συνέχεια λυγίζετε τα γόνατα και φτάνετε να καθαρίζετε το χαμηλότερο σημείο σε βαθύ κάθισμα. Επαναλαμβάνοντας πολλές φορές αυτή την εναλλαγή θέσεων (καλό τέντωμα- βαθύ κάθισμα) δυναμώνετε πολύ ωραία τους μυς των μηρών και των γλουτών σας, τα γόνατα και τους αστραγάλους σας. Ενώ η συνεχής κίνηση των χεριών σας καθώς τρίβουν τις επιφάνειες πότε με το δεξί και πότε με το αριστερό χέρι, ασκούν πολύ καλά τα μπράτσα, τους πήχεις και τους αγκώνες σας.
Αν συνοδέψετε το καθάρισμα αυτό και με μία όμορφη ρυθμική μουσική, το όφελος θα είναι διπλό, γιατί θα ευχαριστήσετε και τη ψυχή σας. Και μη ξεχνάτε πως το νόημα της πραγματικότητας εξαρτάται από την δική μας άποψη για αυτήν. Από εμάς δηλαδή εξαρτάται αν θα το θεωρήσουμε αυτό ευχάριστη γυμναστική ή αγγαρεία. 
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.