Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (15)

                                                       Γεια σας φίλοι μου
Από την Ιατρική επιστήμη προέρχονται τα καλά νέα που σήμερα θα σας ανακοινώσω. Αφορούν τον νέο, πολλά υποσχόμενο, κλάδο της ιατρικής, την λεγόμενη «Αναγεννητική Ιατρική». Σκοπεύω να σας μιλήσω εκτενώς για αυτήν κάτω από την ετικέτα της Ολιστικής Ιατρικής σε λίγο καιρό.
Προς το παρόν όμως ακούστε τα καλά νέα. Αφορούν την θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Του διαβήτη που εμφανίζεται κυρίως στους νέους ανθρώπους και που θεραπεύεται μέχρι τώρα μόνον με ενέσεις ινσουλίνης, γιατί σε αυτή τη πάθηση καταστρέφονται τα κύτταρα του παγκρέατος που παράγουν την ορμόνη ινσουλίνη.
Ομάδα επιστημόνων από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Georgetown, κατάφεραν να μετατρέψουν σε ποντίκια, αρχέγονα κύτταρα από όρχεις σε παγκρεατικά κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη.
Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη για τα ποντίκια. Όμως αυτή τη φορά, λένε οι ερευνητές πως βρίσκονται πολύ πιο κοντά στη παραγωγή αρκετής ποσότητας ινσουλίνης που χρειάζεται για την θεραπεία ανθρώπων. Και επιπλέον τα αρχέγονα κύτταρα των όρχεων μετατρέπονται πολύ ευκολότερα σε αρχέγονα κύτταρα που μοιάζουν με τα εμβρυϊκά πολυδύναμα αρχέγονα κύτταρα, γιατί έχουν τα γονίδια που χρειάζονται γι αυτό, λένε οι πιο πάνω ερευνητές και δεν χρειάζονται πολλή επεξεργασία.
Και για τις γυναίκες έχουν βρεθεί αντίστοιχα κύτταρα από άλλον ιστό, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με παρόμοιο τρόπο για τη θεραπεία του διαβήτη στις γυναίκες, όπως είπαν οι ερευνητές.
Φαντάζεστε να είναι σε λίγο καιρό δυνατόν να μας παίρνουν με μία σύριγγα λίγα κύτταρα από τους όρχεις μας ή από κάποιον άλλο ιστό και βάζοντάς τα στη συνέχεια στο πάγκρεάς μας να τα καταφέρουμε να παράγουμε και πάλι την δική μας ινσουλίνη και να απαλλαγούμε έτσι από το βάσανο του διαβήτη και τα συνεχή τρυπήματα της ινσουλινοθεραπείας; Δεν θα είναι καταπληκτικό;
Η Αναγεννητική Ιατρική είναι ένας καινούργιος σπουδαίος ιατρικός κλάδος για τον οποίο θα μιλήσουμε σύντομα αναλυτικότερα. 
Εύχομαι τα νέα αυτά να οδηγήσουν γρήγορα σε ανακούφιση αρκετούς νέους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται με τις σημερινές θεραπείες ανάμεσά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.