Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Υγιεινές συνταγές/λαχανικά (6)

 Γεια σας φίλοι μου
σήμερα θα σας δώσω μια πολύ εύκολη και υγιεινή συνταγή με μανιτάρια πόρτο-μπέλο. Έτσι λέγονται τα μεγάλα καφετιά μανιτάρια  που είναι πολύ νόστιμα εκτός από θρεπτικά και που αντικαθιστούν πολύ ωραία το μπιφτέκι ακόμη και μέσα σε σάντουιτς με τη μορφή του μπέργκερ. Για να γίνουν πιο νόστιμα τα χορτοφαγικά μπέργκερ σας όμως, αλείψτε το ψωμί με πιπεριά Φλωρίνης (βάζου) λιωμένη με λίγο μαϊντανό και σκόρδο, και επάνω από το μανιτάρι σας (που θα το έχετε ψήσει όπως σας περιγράφω στην πιο κάτω συνταγή,ή σε μαντεμένιο τηγάνι-γκριλ) βάλτε λίγο καπνιστό τυρί και αφήστε το για λίγα λεπτά στο γκριλ να λιώσει. (είναι και αυτή  μία πολύ ωραία συνταγή για να απολαύσετε τα μανιτάρια πόρτο-μπέλο).
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

Μανιτάρια πόρτο-μπέλο γεμιστά με λαχανικά (8 μανιτάρια -4 μερίδες)
1 κόκκινη
1 πράσινη
1 κίτρινη πιπεριά
1 κρεμμύδι (μεγάλο) κομμένο σε χοντρά κομμάτια (τέταρτα)
8 σκ. σκόρδο
Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα βάζετε όλα τα λαχανικά στο φούρνο, εκτός από τα μανιτάρια, και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς στον αέρα, αλάδωτα. Τα σκόρδα τα ψήνετε ακαθάριστα.
Στο πρώτο τέταρτο που ψήνονται τα λαχανικά, αφήνετε τα μανιτάρια να μαριναρισθούν σε μείγμα από : 8 κ. σ. λάδι, 6 κ.γ. βαλσάμικο, 4 σκελ. λιωμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. (τα βουτάτε στο μείγμα και από τις δύο πλευρές, ή τα αλείφετε με ένα πινέλο) και τα αφήνετε σε ένα πιάτο, να απορροφήσουν τη μαρινάτα. Αν στο μίγμα προσθέσετε και ένα κοφτό κουταλάκι πάπρικα καπνιστή, η γεύση θα .... απογειωθεί!
Στη συνέχεια βάζετε και τα μανιτάρια στη λαδόκολλα να ψηθούν (για άλλο ένα τέταρτο) στο πλάι από τα υπόλοιπα λαχανικά, τα οποία έτσι θα ψηθούν συνολικά μισή ώρα.
Βάζετε τα μανιτάρια στο πιάτο. Σε άλλο πιάτο ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα ψητά λαχανικά και  τα προσθέτετε επάνω στα μανιτάρια. Ρίχνετε από πάνω όσο ζουμάκι έχει περισσέψει στη λαδόκολλα, πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτετε και λίγη ρίγανη και έχετε ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό πιάτο.
Καλή σας όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.