Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική/Συζητήσεις (16)

Η «κόλαση» της ύλης, ο παράδεισος της πνευματικότητας και οι συμβολισμοί της Χριστιανοσύνης 

Γιατί γίνεται τόσο δύσκολο το να εφαρμόσει κανείς στη ζωή του πράγματα που ο ίδιος θεωρεί σωστά και ίσως και απαραίτητα για την υγεία ή γενικότερα τη ζωή του; Αποφυγή δηλαδή καπνίσματος, αλκοόλ, ναρκωτικών, πολυφαγίας κ.λπ, προσπάθεια για άσκηση, σωστή διατροφή, χαλάρωση, προσευχή, διαλογισμό. 
Μοιάζει σαν τον σταυρό του σε αυτή τη γη να πρέπει να τον κουβαλήσει μέχρι την κορυφή του Γολγοθά του ο καθένας από μας και εκεί να «σταυρωθεί» τελικά. Δεν γλυτώνει κανείς το μαρτύριο της ζωής είτε πνευματικός άνθρωπος είναι (Ιησούς) είτε κακός και εγκληματίας (ληστές). Όλοι οι ρόλοι έχουν δοθεί στους ανθρώπους της γης. Καθένας διαλέγει όποιον του αρέσει. Έτσι κι αλλιώς όλοι θα σταυρωθούν…

Το τι θα ακολουθήσει μετά τη σταύρωση είναι που έχει σημασία. Αν ακόμη και μέσα στη προσωπική του σταύρωση κανείς μπορεί να είναι μεγαλόψυχος, να συγχωρεί και να συμπονά ακόμη και τους εχθρούς του (Ιησούς) κατανοώντας πως παίζουν απλά τον ρόλο τους σε τούτη τη ζωή χωρίς να το έχουν ίσως οι ίδιοι καταλάβει (Πάτερ άφες αυτοίς , ου γαρ οίδασι τι ποιούσι) τότε τον περιμένει η ανάσταση και η βασιλεία των ουρανών. Θα αναστηθεί τελικά πνευματικά δηλαδή και θα ζήσει την υπόλοιπη ζωή του σε άλλο επίπεδο, πολύ πιο πνευματικό, χωρίς τις γνωστές ταλαιπωρίες της ύλης.

Και βέβαια αυτή η ιδανική μετά σταύρωση ζωή, δεν απαγορεύεται ούτε σε αυτούς που έζησαν με κακία εάν κατανοήσουν την αλήθεια έστω και επάνω στον σταυρό τους, στο ζενίθ δηλαδή της γήινης ταλαιπωρίας τους (φυλακή, βαριά ασθένεια κ.λπ) και ζητήσουν συγχώρεση.

Αγάπη, συμπόνια και συγχώρεση είναι τα συναισθήματα που οδηγούν τον άνθρωπο στη λύτρωση και την πνευματικότητα (παράδεισος) και του επιτρέπουν να βγει από την κόλαση της ύλης.

Φαίνεται λοιπόν πως στη γη, η διαδρομή προς τον Γολγοθά είναι μονόδρομος. Όσες συμβουλές και αν ακούει κανείς, όσο και αν βλέπει τα πράγματα που του διδάσκονται πως είναι σωστά, δεν μπορεί να  σταματήσει να κουβαλάει τον σταυρό του αν δεν φτάσει στη κορυφή του Γολγοθά του. Το ύψος αυτού του λόφου, είναι πιστεύω ανάλογο με τις αντοχές του καθενός μας.

Το θέμα είναι το τι θα ακολουθήσει μετά το μαρτύριο. Ανάσταση πνευματική ή ψυχικός θάνατος...

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.