Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική/Συζητήσεις (15)

Ευχές για την καινούργια χρονιά

Μια καινούργια χρονιά ξεκινάει, φίλες και φίλοι μου. Οι συνθήκες τριγύρω μας δεν  επιτρέπουν να χαρίζουμε ευχές με την ίδια ανεμελιά που το κάναμε παλαιότερα. Τώρα οι ευχές μας θα πρέπει να γίνονται από το βάθος της καρδιάς μας και να τις πιστεύουμε πολύ, για να μπορέσει η ενέργεια που περιέχεται σε αυτές να είναι ενισχυμένη τόσο που να φτάσει και να βοηθήσει πραγματικά όσους αφορούν.
Ένα συγχρονισμένο κοινό θετικό συναίσθημα, σαν αυτό της πραγματικής ανιδιοτελούς αγάπης και συμπόνιας για τον συνάνθρωπο, είναι ικανό να αυξήσει κατά πολύ την έκταση του ενωμένου ηλεκτρομαγνητικού πεδίου της καρδιάς μας και να το κάνει να επηρεάσει μεγάλο κομμάτι της ανθρωπότητας. Ας το καταφέρουμε αυτό λοιπόν σήμερα, πρώτη μέρα του  καινούργιου χρόνου, δίνοντας τις ευχές μας πραγματικά από καρδιάς, και στοχεύοντας στην ειρήνη και το καλό ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Υγεία, θα πρέπει να ευχόμαστε πρώτα -πρώτα. Προϋπόθεση όμως γι αυτήν, είναι η εσωτερική γαλήνη που χαρίζουν τα θετικά συναισθήματα και η φιλοσοφική διάθεση που θα ενισχύσει την πίστη σε κάτι πολύ πιο μεγάλο και ολοκληρωμένο από αυτά που  οι πεπερασμένες πέντε αισθήσεις μας επιτρέπουν να αναγνωρίσουμε.
Βιώνουμε ετούτη την γήινη πραγματικότητα μέσα σε ένα υλικό ανθρώπινο σώμα, με όλες του τις αδυναμίες, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως αυτή η ύλη δεν είναι παρά πυκνή ενέργεια, αδιαχώριστο κομμάτι της συνολικής παντοδύναμης ενέργειας που υπάρχει και γεμίζει όλα όσα ορατά και αόρατα υπάρχουν. Αυτή η δύναμη είναι και η δική μας πραγματική υπόσταση, κρυμμένη βαθιά μέσα στα κύτταρά μας, άσχετα με το εάν εξουσιαστικοί λόγοι μας έχουν πείσει για το αντίθετο από παιδιά. 

Είναι καιρός νομίζω να το καταλάβουμε αυτό όλοι, να αναγνωρίσουμε τον κρυμμένο μέσα μας Ιησού, και να κάνουμε όλοι μαζί το μεγάλο άλμα, που θα αναποδογυρίσει το άρμα του καρνάβαλου που με όπλα του το χρήμα και την διαφθορά, έχει αυτοστεφθεί βασιλιάς της ανθρωπότητας εδώ και χρόνια και εξουσιαστής της, μοιράζοντας μίση, κακίες και  εγωισμούς που οδηγούν σε αιματοχυσίες, πείνα και φτώχια.

Αυτή είναι η δική μου ευχή για την καινούργια χρονιά και την δίνω με πολλή – πολλή αγάπη σε όλους και όλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.