Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Υγιεινές συνταγές/Ζυμαρικά (9)

Κόκκινη σάλτσα με αμύγδαλα                              
Μία πολύ ωραία ανακάλυψη έκανα πριν λίγες ημέρες φίλες και φίλοι μου και σκέφτηκα να την μοιραστώ μαζί σας. 
Έφτιαξα μία απλή κόκκινη σάλτσα για να φάω μακαρονάδα τις προάλλες, αλλά επειδή ήθελα να της προσθέσω περισσότερες πρωτείνες εκτός από το τυρί που θα έτριβα από πάνω, σκέφτηκα να πάρω μια χούφτα αμύγδαλα, να τα αλέσω στο μούλτι, και να τα προσθέσω στη σάλτσα. 

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Τα αμύγδαλα που είχαν γίνει σκόνη, έπηξαν πολύ ωραία τη σάλτσα, η οποία κάθησε πολύ καλύτερα απ΄ότι η συνηθισμένη απλή σάλτσα που βάζουμε επάνω στα μακαρόνια, και τα έκανε νοστιμότατα. Από τον ενθουσιασμό μου, έβαλα σε πιάτο άλλη μια μερίδα, και σας τα φωτογράφισα. 
Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα, έβαλα την ίδια σάλτσα επάνω σε βίδες ολικής αλέσεως, τις ανακάτεψα καλά, τις πασπάλισα με τυρί και τις έβαλα για λίγο κάτω από το γκριλ. Το αποτέλεσμα ήταν ακόμη καλύτερο, γιατί αυτά τα ζυμαρικά, όπως και οι αχιβαδούλες, λόγω του σχήματός τους κρατούν επάνω τους τη σάλτσα περισσότερο και το φαγητό γίνεται έτσι πολύ πιο νόστιμο. Δοκιμάστε το.
Μία χούφτα αμύγδαλα ισοδυναμεί σε πρωτείνες περίπου με μία πριζόλα. Τρώτε έτσι λοιπόν κάτι πολύ υγιεινό και νόστιμο συγχρόνως. Με μία τρίχρωμη σαλάτα στο πλάι, έχετε ένα πληρέστατο σε θρεπτικές ουσίες γεύμα.

Με αγάπη

*αφήστε για λίγη ώρα την αμυγδαλόσκονη να βράσει μαζί με τη σάλτσα σας, για να μαλακώσει καλά.
** Για μια διαφορετική αλλά εξ ίσου υγιεινή παραλλαγή, αλέστε στο μούλτι αντί για αμύγδαλα, καρύδια και λίγο λιναρόσπορο. 
Και μην παραλείψετε να νοστιμίσετε την σάλτσα σας με αρκετό σκόρδο και βασιλικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.