Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Άσκηση/Γυμναστική (51)

Άσκηση και κατάθλιψη      
Γεια σας φίλες και φίλοι 
Ένα από τα σημαντικά οφέλη της άσκησης εκτός από την κατανάλωση των ορμονών του στρες που καταστρέφουν την υγεία μας είναι και η μείωση της κατάθλιψης, όπως πρόσφατη ανασκόπηση 30 μεγάλων ερευνών έδειξε.

Οι έρευνες αφορούσαν άτομα ηλικίας από 11 έως 100 χρόνων και το αποτέλεσμα αυτό υπήρχε ακόμη και αν η άσκηση ήταν απλό περπάτημα λιγότερο από 2,5 ώρες την εβδομάδα. Οι 25 από τις 30 έρευνες που μελετήθηκαν έδειξαν αυτό το προστατευτικό αποτέλεσμα της άσκησης και αυτό είναι ένα πραγματικά ελπιδοφόρο μήνυμα  είπε ο υπεύθυνος της ανασκόπησης αυτής, George Mammen, PhD, από το πανεπιστήμιο του Τορόντο, στο Οντάριο του Καναδά.
Η ανασκόπηση αυτή δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό the American Journal of Preventive Medicine και οι συγγραφείς της λένε πως εκτός από τα αποτελέσματα στην φυσική υγεία, γίνεται όλο και πιο φανερό πως η άσκηση ωφελεί και την ψυχική υγεία και μπορεί να προστατέψει από την κατάθλιψη.

Φαίνεται πως η άσκηση θα μπει πια στην θεραπεία και των ψυχικών νόσων, γιατί πρόσφατα επίσης,  σε ψυχιατρικό συνέδριο το 2012 στην Αμερική, ανακοινώθηκε ερευνητική εργασία που έγινε σε 156 άτομα που έπασχαν από βαριά κατάθλιψη, και στην οποία βρέθηκε πως το αποτέλεσμα της αεροβικής άσκησης ήταν το ίδιο σχεδόν μέσα στους επόμενους 4 μήνες με τα φάρμακα, ενώ στους 10 μήνες που παρακολουθήθηκαν στη συνέχεια οι ασθενείς, οι υποτροπές ήταν πολύ λιγότερες στην ομάδα που θεραπεύθηκε με άσκηση. 

Μην παραλείπετε λοιπόν να ασκείστε ή να περπατάτε αρκετά, φίλες και φίλοι μου. Ιδιαίτερα τώρα που οι συνθήκες της ζωής μας γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Η κίνηση και η άσκηση του σώματος βελτιώνει εκτός από την υγεία και τη διάθεσή μας, όπως δείχνουν οι έρευνες, γι αυτό και θα πρέπει όλοι να προσπαθούμε να κινούμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Ακόμη και οι δουλειές του σπιτιού μπορούν να γίνουν τρόπος άσκησης, το έχουμε ξαναπεί, ιδιαίτερα εάν τις κάνει κανείς με τη συνοδεία κάποιας αγαπημένης μουσικής, μην το ξεχνάτε.

Με αγάπη

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.