Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Υγιεινές συνταγές/Λαχανικά (16)

Γεια σας
Στην προηγούμενη ανάρτηση αυτής της στήλης, σας υποσχέθηκα μία ακόμη συνταγή για πιάτο που μπορεί να συμπληρώσει και να συνοδέψει τα ψητά μανιτάρια. Πιστή στην υπόσχεσή μου λοιπόν, θα σας δώσω σήμερα μια πολύ εύκολη και υγιεινή συνταγή, με την οποία μπορείτε εκτός από τα ψητά μανιτάρια, να συνοδέψετε και τις ζεματιστές σαρδέλες που σας είχα δώσει παλαιότερα (κλικ εδώ για να δείτε την συνταγή). 
Η προσθήκη της γλυκοπατάτας στο μίγμα, το κάνει πιο υγιεινό και του δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά, όπως θα διαπιστώσετε.
Σε παλαιότερη ανάρτηση, (κλικ εδώ αν θέλετε να την ξαναδείτε) σας είχα δώσει παρόμοια συνταγή για αυτό το μίγμα γλυκοπατάτας και πατάτας σαν γέμιση για πιπεριές Φλωρίνης. Όμως ενώ σε εκείνη την συνταγή χρησιμοποιούμε λευκές γλυκοπατάτες, στη σημερινή μας, χρειάζεται οπωσδήποτε οι γλυκοπατάτες να είναι κόκκινες (πορτοκαλιές δηλαδή), γιατί οι λευκές κάνουν το μίγμα πολύ πιο γλυκό και σφιχτό και δεν ταιριάζει με τη γεύση των ψητών μανιταριών ή των ψαριών που θα συνοδέψει.

Μικτή πατατοσαλάτα
Μικτή πατατοσαλάτα

γλυκαπατάτες κόκκινες
πατάτες        
κρεμμύδι
μαϊντανός
λάδι
λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε στον αχνό ( για να μην χαθούν τα θρεπτικά συστατικά της γλυκοπατάτας) πατάτες και γλυκαπάτατες σε ίσες περίπου ποσότητες, κομμένες σε ροδέλες για να γίνουν πιο γρήγορα.
Κόβουμε το κρεμμύδι, (όπως το κόβουμε για τις σαλάτες) και το βάζουμε σε ένα μπολ με ζεστό νερό και λίγο ξύδι (το ρυζόξυδο του ταιριάζει περισσότερο, σαν πιο ελαφρύ). Το αφήνουμε εκεί μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Σε ένα δοχείο, βάζουμε τις πατάτες, όταν είναι έτοιμες, και τις λιώνουμε χοντρά με ένα πηρούνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι στραγγισμένο και στιμένο, τον μαϊντανό, και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Τρώγεται πολύ ωραία και κρύα.
Καλή σας όρεξη

* οι ποσότητες των υλικών εξαρτώνται από τις προτιμήσεις σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.