Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική (20)

Το μασάζ καλύτερο από τα χάπια για την οσφυαλγία ?... 
Γεια σας φίλοι μου
Θυμάστε στη στήλη «ο μυστικός κόσμος του κορμιού μας/ το κύτταρο» στο άρθρο 9 που σας είχα μιλήσει για τον κυτταροσκελετό και την ζώσα ουσία (living matrix); Το διατατικό αυτό δίκτυο που συνδέει όλα τα κύτταρα μεταξύ τους και φτάνει μέχρι τον πυρήνα τους και το DNA; Θυμάστε που σας είχα πει πως το δίκτυο αυτό είναι πιεζοηλεκτρικό και πως γι αυτό το σχήμα του αλλάζει όταν ενεργήσουν επάνω του ηλεκτρικά πεδία, ενώ μηχανικά ερεθίσματα που οδηγούν σε αλλαγές στο σχήμα του, αλλάζουν την ηλεκτρική του κατάσταση;
Ε λοιπόν, αυτή η ιδιότητα του κυτταροσκελετού και της ζώσας ουσίας αποδεικνύει φίλες και φίλοι μου πως το μασάζ, πανάρχαια θεραπευτική τεχνική, δεν χαλαρώνει απλά τους μυς, όπως πίστευαν (και ακόμη δυστυχώς πιστεύουν) πολλοί κλασικοί γιατροί, αλλά αντίθετα μεταφέρει πληροφορίες με την μορφή ηλεκτρικών σημάτων σε κάθε απομακρυσμένο σημείο του κορμιού, μέσω της άσκησης πιεστικής δύναμης στον κυτταροσκελετό των μυϊκών κυττάρων.
Αν μάλιστα το μασάζ γίνει σε σημεία του κορμιού που, σύμφωνα με μία άλλη πανάρχαια εκπληκτική θεραπευτική τεχνική, τον βελονισμό, υπάρχουν κομβικά σημεία απ όπου ξεκινούν ενεργειακοί δρόμοι μέσα στο σώμα μας, τότε το μασάζ (μασάζ «σιάτσου») αποκτά ακόμη μεγαλύτερες θεραπευτικές ιδιότητες, πιθανόν.
Είναι δυνατόν δηλαδή σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες να εξηγηθεί πολύ καλά η θεραπευτική δύναμη του μασάζ σαν ένα τρόπος που ξεμπλοκάρει κανάλια ενέργειας μέσα στο κορμί μας που για κάποια αιτία (εξωτερική ή ψυχογενή) είχαν μπλοκαριστεί, διευκολύνοντας έτσι την φυσιολογική ροή της ενέργειας μέσα στο σώμα και εξασφαλίζοντας υγεία.     

Μετά την πρόοδο της βιολογίας λοιπόν, η ιατρική αρχίζει να ανακαλύπτει μία – μία τις πανάρχαιες θεραπευτικές μεθόδους που μέχρι τώρα τις ονόμαζε «εναλλακτικές», να αποδεικνύει την αδιαμφισβήτητη χρησιμότητά τους με σοβαρές έρευνες και να τις περιλαμβάνει στην φαρέτρα των θεραπευτικών της τεχνικών σαν «συμπληρωματικές» θεραπείες.
Μία τέτοια έρευνα έγινε η αιτία να γράψω και αυτό το άρθρο. Πρόκειται γι έρευνα που έγινε στην Αμερική και  δημοσιεύθηκε στις 5 Ιουλίου στο Annals of Internal Medicine. Σε αυτή ερευνητές από την Ουάσιγκτον και το Όρεγκον βρήκαν  πως δύο τύποι μασάζ που ερεύνησαν (διαρθρωτικό, χαλαρωτικό), είχαν καλύτερα αποτελέσματα στην οσφυαλγία από τα συνήθη παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη και μυοχαλαρωτικά φάρμακα!..
Τα εκπληκτικά αποτελέσματα, ίδια και για τα δύο είδη μασάζ, επιτεύχθηκαν με μία ώρα μασάζ την εβδομάδα επί 10 εβδομάδες και διήρκεσαν τουλάχιστον έξι μήνες!

Μη ξεχνάτε λοιπόν φίλες και φίλοι μου πως δεν είναι τα φάρμακα πανάκια, όπως έχουν προσπαθήσει να μας πείσουν οι φαρμακευτικές εταιρείες. Όπου υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις, εκμεταλλευθείτε τις για το καλό του οργανισμού σας.
Με αγάπη

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.