Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ενεργειακή εναρμόνιση -coherence- (6)

Η νεργειακή μας εναρμόνιση και ο ρόλος μας σε τούτη τη ζωή
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Από την κλασσική ιατρική αυτό που γνωρίζουμε για το DNA μας όπως έχουμε ξαναπεί, είναι πως αυτό αποτελείται από πολλά κομμάτια (γονίδια) που το καθένα τους δίνει μία ολοκληρωμένη εντολή στο κύτταρο για την παραγωγή μίας πρωτείνης. Αυτό το DNA, πολλαπλά τυλιγμένο, αποτελεί τα χρωμοσώματά μας, που βρίσκονται μέσα στον πυρήνα κάθε κυττάρου. Το σχετικό άρθρο μπορείτε να ξαναδείτε κάνοντας κλικ εδώ.
Φαίνεται όμως πως αυτή η άποψη, είναι αρκετά απλοϊκή. Πολύ περισσότερες ικανότητες κρύβονται μέσα σε αυτό το DNA που μέλλει να αποκαλυφθούν όσο περισσότερο προχωράει η επιστήμη.
Η επιστήμη της Επιγενετικής, για την οποία σας έχω μιλήσει και παλαιότερα (κλικ εδώ), έχει ήδη αποδείξει πως το DNA και επομένως τα γονίδιά μας δεν είναι το πεπρωμένο μας. Πολλοί παράγοντες μπορούν να τα επηρεάσουν τόσο θετικά όσο και αρνητικά. Και όπως σας έχω ξαναπεί και θα σας το τονίζω ξανά και ξανά σε αυτόν εδώ τον ιστότοπο, όλοι οι τρόποι αντιμετώπισης του στρες επηρεάζουν θετικά (επιδιορθώνουν δηλαδή) τα γονίδιά μας και αυτό έχει πολύ σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία και την ζωή μας γενικότερα.
Από όλα τα στρες της ζωής εκείνα που παίζουν το σημαντικότερο ρόλο είναι τα αρνητικά μας συναισθήματα, επειδή αυτά επηρεάζουν αρνητικά το ενεργειακό πεδίο της καρδιάς μας (έχουμε πολλές φορές μιλήσει γι αυτό) από το οποίο εξαρτάται η αρμονία όλων των ενεργειών που παράγονται στο σώμα μας.
Δεν είμαστε απλά κρέας και κόκκαλα. Είμαστε κόμβοι ενεργειακοί μέσα στην ενεργειακή «σούπα» του σύμπαντος. Και όσο πιο αρμονικά λειτουργούν οι ενέργειές μας τόσο πιο σωστά λειτουργεί το DNA μας αλλά τόσο πιο σωστά εκπληρώνουμε και τον ρόλο μας, πιστεύω, μέσα σε αυτό το σύμπαν. Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ πως βρισκόμαστε τυχαία μέσα του, αφού τίποτα τυχαίο δεν μπορώ να βρω σε ότι υπάρχει επάνω σε αυτή τη γη, έμβιο και μη.
Δεν υπάρχει τίποτα άχρηστο μέσα σε ένα φυτό, ένα δέντρο ή ένα ζώο. Κάθε κύτταρο έχει έναν δικό του ρόλο και λειτουργεί σε μία απίστευτη δικτύωση (απόλυτα κβαντική) με όλα τα άλλα. Αλλά και σε μία πέτρα κάθε μόριο βρίσκεται στη θέση του, προκειμένου να έχει αυτή το σχήμα και την σύστασή της.
Για να εκπληρώσουμε όμως σωστά τον ρόλο μας επάνω σε τούτο τον πλανήτη, θα πρέπει να είμαστε πρώτα απ’ όλα υγιείς και ευτυχισμένοι και επιπλέον σε  επαφή κβαντική με το σύμπαν, ώστε η ροή πληροφορίας και εντολών από αυτό να είναι απρόσκοπτη.
Και αυτό, πιστεύω, μπορεί να επιτευχθεί με την σωστή διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων μας και την ενίσχυση των θετικών, έτσι ώστε το συνολικό μας ενεργειακό πεδίο  να είναι αρμονικό (coherent).
Δεν είναι επομένως μόνον θέμα υγείας η εκπαίδευσή μας στην διαχείριση των συναισθημάτων και η εναρμόνιση (coherence) του οργανισμού μας που προκύπτει μέσα από αυτήν, φίλες και φίλοι μου. Είναι κάτι πολύ περισσότερο…
Και βέβαια εάν αφήναμε τα παιδιά χωρίς όλες αυτές τις ανασταλτικές για την ελεύθερη ανάπτυξή τους επιδράσεις της κοινωνίας, αυτό θα ήταν κάτι αυτονόητο, αφού ως παιδιά όλοι μας, έχοντας την καρδιά μας γεμάτη αγάπη και χαρά, είμαστε εναρμονισμένα όντα. Οι καταπιεστικοί κοινωνικοί κανόνες είναι αυτοί που μας βγάζουν από τον δρόμο μας και μας αποπροσανατολίζουν με όλα αυτά τα "πρέπει" που έχουν οδηγήσει την ανθρωπότητα στο χάλι που βρίσκεται σήμερα. Και χρειάζεται πολύς κόπος και προσπάθεια για να ξαναγίνουμε πάλι παιδιά, δηλαδή εναρμονισμένα όντα.
Αξίζει όμως σίγουρα τον κόπο, αφού έτσι θα μπορέσουμε να νιώσουμε ολοκληρωμένα άτομα προσφέροντας ο καθένας και η καθεμία ανάμεσά μας το λιθαράκι μας στην ανθρωπότητα, και  στον πλανήτη γενικότερα, αυτό για το οποίο το σύμπαν μας έπλασε...
Με αγάπη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.