Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ολιστική ή Ενοποιημένη ιατρική (14)


Τα σκυλιά στις αίθουσες αναμονής των ιατρείων, μπορούν να μειώσουν τον πόνο των ασθενών!...
Γεια σας
Δεν ξέρω πόσο απίθανα θα σας φανούν τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας που πρόκειται να σας ανακοινώσω αμέσως πιο κάτω, είναι όμως απολύτως σοβαρά και ενδεικτικά της ενεργειακής μας φύσης και της ενεργειακής μας σύνδεσης με όλα τα έμβια και μη όντα αυτού του πλανήτη, όπως πολλές φορές σας έχω πει σε άρθρα μου.
Στο 6ο λοιπόν παγκόσμιο συνέδριο του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πόνου που έγινε πριν λίγες ημέρες στην Αμερική, ανακοινώθηκε εργασία στην οποία βρέθηκε πως όταν οι ασθενείς που επρόκειτο να εξετασθούν στα ιατρεία πόνου από τους γιατρούς τους περίμεναν την εξέτασή τους σε μία αίθουσα όπου υπήρχε ένα σκυλί με τον εκπαιδευτή του, παρουσίαζαν 40% μείωση της κατάθλιψης και του άγχους τους και 20%  μείωση της κόπωσής τους, σε αντίθεση με εκείνους που περίμεναν σε μία κανονική αίθουσα αναμονής.
Το απίστευτο είναι πως στους ασθενείς που περίμεναν στην αίθουσα με τον σκύλο, ελαττώθηκε κατά 25% και ο πόνος τους και αυτό δεν είχε σχέση με την ώρα που παρέμειναν οι ασθενείς μέσα στην αίθουσα αυτή. Τα αποτελέσματα ήταν το ίδιο σημαντικά είτε αυτοί παρέμειναν μόνον λίγα λεπτά στην αίθουσα με τον σκύλο είτε περισσότερη ώρα, σε αντίθεση με τους ασθενείς  που περίμεναν στην κανονική αίθουσα αναμονής, που δεν έδειξαν βελτίωση σε καμία παράμετρο από αυτές που μετρήθηκαν.
Και βέβαια όπως ήταν φυσικό, ήταν οι ασθενείς που περίμεναν στην αίθουσα με τον σκύλο που είχαν και την μεγαλύτερη μείωση του πόνου τους με τη θεραπεία που τους δόθηκε στη συνέχεια.
Οι συγγενείς και οι φίλοι που συνόδευαν τους ασθενείς στην αίθουσα που υπήρχε ο σκύλος, όπως και το προσωπικό που εργαζόταν εκεί, έδειξαν επίσης να έχουν βελτίωση στην κλίμακα του στρες και του άγχους τους, όταν μετρήθηκαν αυτά.
Οι ερευνητές αναφέρουν πως η έρευνά τους παίρνοντας υπ όψιν όλες τις απαραίτητες παραμέτρους, κατέληξε σε σοβαρά αποτελέσματα, τα οποία θα πρέπει να ληφθούν υπ όψιν από το Σύστημα Υγείας, ιδιαίτερα τώρα στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε.
Θα ήθελα να προσθέσω εδώ και εγώ πως, αν ετούτη η παγκόσμια οικονομική κρίση οδηγήσει επιτέλους την ιατρική στους ενεργειακούς δρόμους που θα έπρεπε να έχει πάρει από καιρό, δεν θα πάει τουλάχιστον χαμένη η ταλαιπωρία η ψυχική και σωματική τόσων ανθρώπων που υποφέρουν από αυτήν.
Και τώρα θα ήθελα να σας ρωτήσω. Έχετε σκύλο ή γάτα στο σπίτι σας; Μήπως τώρα το ξανασκεφθείτε και αποφασίσετε να φροντίσετε κανένα αδέσποτο ζωάκι που ταλαιπωρείται στους δρόμους, φροντίζοντας έτσι μαζί με αυτό και την δική σας υγεία;…
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.