Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική/Καρκίνος (3)

Καρκίνος, ένας γνωστός άγνωστος...(2)
Γεια σας
Συνεχίζοντας σήμερα την κουβέντα μας για τον καρκίνο, πρέπει να σας μιλήσω για ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο Αμερικανού ψυχιάτρου που έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά, έχει τίτλο «Αντι- cancer, ένας νέος τρόπος ζωής» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.
Ο Δρ Σρεμπέρ, ψυχίατρος, καθηγητής πανεπιστημίου στην Αμερική, παρουσίασε κάποια στιγμή, καρκίνο στον εγκέφαλο, για τον οποίο χειρουργήθηκε και έκανε και χημειοθεραπείες.  Η νόσος του υποχώρησε. Στην ερώτησή του προς τους συναδέλφους του ογκολόγους, αν θα πρέπει να αλλάξει κάτι στην ζωή του ώστε να προφυλαχθεί από ενδεχόμενη υποτροπή, εκείνοι του απάντησαν : συνέχισε τη ζωή σου κανονικά. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο.
Λίγο καιρό μετά όμως, η ασθένειά του υποτροπίασε, την αντιμετώπισε γενναία ξανά και για άλλη μια φορά ρώτησε τους συναδέλφους του ογκολόγους, αν υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξει ή να αποφεύγει στη ζωή του. Η απάντηση που πήρε ήταν η ίδια με την προηγούμενη και επειδή αυτό δεν τον ικανοποίησε, άρχισε μόνος του να ερευνά το θέμα.
Το αποτέλεσμα της έρευνάς του ήταν το ίδιο με αυτό της έρευνας που έκανα εγώ τα τελευταία χρόνια για τα αίτια όλων των νοσημάτων: Κάτω και από τον καρκίνο (όπως σε όλα τα νοσήματα) κρύβεται η μη σωστή αντιμετώπιση των στρες της ζωής.
Ο πιο πάνω ψυχίατρος έγραψε τα όσα ανακάλυψε επάνω στο θέμα αυτό, στο βιβλίο του που σας προανέφερα. Ένα πολύ ευκολοδιάβαστο βιβλίο που πιστεύω πως πρέπει να διαβάσουν όλοι όσοι πάσχουν ή έπασχαν από την νόσο, αλλά και οι συγγενείς τους.
Πρέπει όλοι μας, ασθενείς και μη, να ενημερωθούμε για το κακό που τα στρες της ζωής κάνουν στα κύτταρά μας και να μάθουμε να τα αντιμετωπίζουμε σωστά. Εάν αυτό δεν γίνει εγκαίρως, τα στρες που αυξάνουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα γύρω μας, λόγω της ανάπτυξης του τεχνολογικού πολιτισμού μας, θα κάνουν την ανθρωπότητα όλο και πιο ευάλωτη σε ασθένειες, αφού τα διαταραγμένα σε λειτουργία γονίδια μεταφέρονται στα παιδιά μας.
Και δεν πρόκειται μόνον για τα εξωτερικά στρες, δυστυχώς αυξάνουν συνεχώς και τα αρνητικά συναισθήματα (φόβος, θυμός, ανασφάλεια κ.λ.π.)που οι συνθήκες της ζωής μας δημιουργούν, και αυτά αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά σε επίδραση, εσωτερικά στρες για τον οργανισμό μας.
Η κάθε ασθένεια βέβαια, δεν είναι αποτέλεσμα ενός μόνον διαταραγμένου γονιδίου, αλλά σύνθετης αλληλεπίδρασης πολλών γονιδίων στην οποία το καθένα συμβάλλει μόνο κατά ένα μικρό ποσοστό. Ωστόσο στο σύνολό του ο οργανισμός εκτρέπεται από την κανονική του λειτουργία.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που αυξάνονται συνεχώς οι παιδικοί καρκίνοι, ο αυτισμός, ακόμη και η βία και η επιθετικότητα. Είναι όλα τα πιο πάνω αποτελέσματα κακοδιαχείρισης του στρες.
Η καθιστική ζωή μας (έλλειψη άσκησης), η κακή διατροφή και τα αρνητικά συναισθήματα, που ολένα αυξάνουν, μας κάνουν πολύ ευάλωτους  στα στρες και πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε όλοι κάτι γι αυτό έγκαιρα. Όσοι έχουν ήδη νοσήσει από κάποια ασθένεια για να γιατρευτούν και όσοι δέν έχουν ακόμη νοσήσει για να προφυλαχθούν.
Μη ξεχνάτε την εκπληκτική νέα επιστήμη την Επιγενετική, για την οποία σας έχω μιλήσει παλαιότερα. Μπορούμε να αλλάξουμε τα γονίδιά μας. Δεν είναι αυτά το πεπρωμένο μας. Και οι τρόποι με τους οποίους θα το πετύχουμε αυτό είναι οι ίδιοι με αυτούς που αντιμετωπίζεται το στρες.
Θα τα ξαναπούμε
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.