Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ (3)

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ - ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΌΣ (3)
Γεια σας φίλοι μου
Σήμερα θα ήθελα να σας δώσω έναν θεραπευτικό οραματισμό που δεν είναι ειδικός για κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας, βοηθάει όμως γενικά τον οργανισμό μας και ειδικότερα βοηθάει να χάσει κανείς βάρος. Μάλιστα… Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο και ίσως απίθανο, βοηθάει την απώλεια βάρους, με την έννοια πως βοηθάει να αγαπήσουμε το κορμί μας και να το δούμε με άλλα μάτια.
Όταν αγαπάει κανείς κάτι, το προσέχει, (υποσυνείδητα) και δεν θέλει να το καταστρέψει. Έτσι, αν αγαπήσει κανείς το σώμα του, υποσυνείδητα αρχίζει να το νοιάζεται και να το φροντίζει (η τροφή που του δίνουμε, είναι ένας τέτοιος τρόπος φροντίδας), χωρίς καμία αίσθηση καταπίεσης και πάνω από όλα χωρίς την τόσο κουραστική προσπάθεια μέτρησης των θερμίδων που καταναλώνει.
Οι δίαιτες, όπως όλοι γνωρίζουμε είναι φτιαγμένες για να ξαναπαχαίνει κανείς μόλις τι σταματήσει, αφού ξαναγυρίζει στις ίδιες διαιτητικές συνήθειες που τον είχαν οδηγήσει στη παχυσαρκία και μάλιστα με περισσότερη βουλιμία πολλές φορές, προσπαθώντας να αναπληρώσει τη στέρηση που είχε υποστεί.
Από την άλλη, αν παρατηρήσουμε με αγάπη το σώμα μας, η προσοχή αυτή σε συνδυασμό με το θετικό συναίσθημα της αγάπης, διευκολύνει την καλύτερη εναρμόνιση (συνοχή, coherence) των ενεργειών που παράγονται μέσα του, (σας έχω μιλήσει πολλές φορές γι αυτό) και οδηγεί σε γενική βελτίωση της υγείας μας.
Ο σημερινός οραματισμός λοιπόν έχει ως εξής:
1.Κάνουμε την άσκηση που σας έχω δώσει στην «ενεργειακή εναρμόνιση 1»
2. Όταν νοιώσουμε αρκετά χαλαροί, φέρνουμε στον νου μας την εικόνα ενός μεγάλου καθρέφτη. Φανταζόμαστε πως έχουμε αυτόν το καθρέφτη απέναντί μας και παρατηρούμε μέσα εκεί, τον εαυτό μας ολόκληρο, από το κεφάλι μέχρι τα πόδια. Κοιτάζουμε την εικόνα μας με κάθε λεπτομέρεια. Το πρόσωπο, τα μαλλιά, το λαιμό, τα χέρια, το στήθος, τη κοιλιά, τους μηρούς, τις γάμπες ακόμη και τα δάχτυλα των ποδιών μας. Παρατηρούμε αυτή την εικόνα μας με αγάπη. Νοιώθουμε να αγαπάμε πολύ αυτό το σώμα με τα τρισεκατομμύρια νοήμονα κύτταρά του που δουλεύουν μέρα – νύχτα ασταμάτητα για να μας κρατούν στη ζωή.
3. Νοιώθουμε την ασταμάτητη κίνηση αυτών των κυττάρων και τις ενέργειες που αυτά παράγουν, να κυλούν επάνω-κάτω στο κορμί μας και να το φροντίζουν. Παρακολουθούμε αυτή την κίνηση των ενεργειών στο σώμα μας νοερά, με αγάπη και ευγνωμοσύνη. Νοιώθουμε αγάπη και ευγνωμοσύνη για αυτά τα κύτταρα που δεν κουράζονται να υπηρετούν το κορμί μας.
4. Παρατηρούμε ξανά το σώμα μας με όλες του τις λεπτομέρειες στον καθρέφτη και νοιώθουμε και πάλι πόσο πολύ το αγαπάμε και πόσο πολύ το ευγνωμονούμε που μας κουβαλάει και μας στηρίζει σε αυτή τη ζωή.
5. Πριν ανοίξουμε τα μάτια μας και γυρίσουμε στην κανονική μας κατάσταση, λέμε νοερά: "είμαι καλά, είμαι πολύ καλά και κάθε μέρα γίνομαι όλο και καλύτερα, και στην υγεία μου και σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Αγαπώ και εκτιμώ το σώμα αυτό που είναι ο εαυτός μου".
Στην συνέχεια παίρνουμε μια βαθιά ανάσα και ανοίγουμε σιγά-σιγά τα μάτια μας.
Δοκιμάστε τους οραματισμούς που σας δίνω και θα ήθελα πολύ να με ενημερώνατε για τα αποτελέσματα που κάποιοι από εσάς θα δουν. Θα είναι πολύ σημαντική αυτή η πληροφορία και για τους υπόλοιπους.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.