Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Χαλάρωση (11)

ΕΛΑΤΕ   ΝΑ   ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ 
Καλημέρα φίλοι μου

Χαλαρώστε, χαλαρώστε όσο μπορείτε. Όσο πιο συχνά γίνεται , κλείστε έστω και δύο λεπτά τα μάτια σας, ακούστε λίγη χαλαρωτική μουσική και ονειρευτείτε όμορφες στιγμές της ζωής σας. Δεν θα κουραστώ να σας το λέω, άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός αυτής της ιστοσελίδας. Γι αυτό δημιουργήθηκε. Για να σας πείσει πως πρέπει να αντιμετωπίσετε τα στρες της ζωής χωρίς να τα αφήσετε να σας αρρωστήσουν. Γιατί τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα, όπως δείχνουν οι ιατρικές έρευνες.
Μέχρι πρόσφατα υπήρχε η άποψη πως οι γυναίκες λόγω της διαφορετικής ορμονικής κατασκευής τους και της διαφορετικής αντίδρασής τους στο στρες, δεν πάθαιναν καρδιακά επεισόδια πριν την εμμηνόπαυση. Πρόσφατη έρευνα όμως, που έγινε σε γυναίκες νοσοκόμες στην Αγγλία, έδειξε πως η πίεση στη δουλειά τους οδήγησε πολλές από αυτές, ηλικίας κάτω των 50 ετών στο νοσοκομείο για καρδιακά επεισόδια. ( BBC News http://news.bbc.co.uk/go/pr/fr/-/2/hi/health/8663090.stm  )
Η δικλίδα ασφαλείας μας είναι λοιπόν, μόλις νοιώθουμε πως η πίεση η ψυχική μας είναι πολύ μεγάλη, να κλείνουμε για δύο λεπτά τα μάτια, να σκεφτόμαστε κάποια ευτυχισμένη στιγμή της ζωή μας και να επιτρέπουμε έτσι στο σώμα μας να χαλαρώνει έστω και για δύο λεπτά. Είναι μεγάλο λάθος να ανάβουμε εκείνη τη στιγμή ένα τσιγάρο και να πίνουμε δύο γουλιές καφέ. Με τον τρόπο αυτό προσθέτουμε στρες στο στρες μας, χωρίς να το καταλαβαίνουμε και τα πράγματα γίνονται για το σώμα μας χειρότερα…
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.