Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Υγιεινή διατροφή/γλυκά (3)

Γεια σας φίλοι μου
Πάει καιρός που δεν σας έχω δώσει καμία καινούργια υγιεινή συνταγή και σκέφτηκα να σας δώσω σήμερα μία. Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο, νόστιμο και πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες επιδόρπιο, χάρις στα ξερά φρούτα και ιδίως τα δαμάσκηνα που περιέχει, καθώς και τα αμύγδαλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και όποια άλλα ξερά φρούτα προτιμάτε. Ο συνδυασμός που εγώ σας δίνω, είναι αυτός που εγώ προτιμώ και για την γεύση του αλλά και για τις σπουδαίες αντιοξειδωτικές ιδιότητες που έχουν τα δαμάσκηνα, όπως σας είπα και πιο πάνω. Η κανέλλα από την άλλη, όπως πρόσφατα είπαμε σε προηγούμενη κουβέντα μας, βοηθάει στη ρύθμιση της χοληστερίνης μας.
Enjoy….


ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Γιαούρτι με ξερά φρούτα σε σιρόπι
Βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, 2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη με 1 φλιτζάνι νερό, ένα κομμάτι λεμόνι (1/8) με τη φλούδα του, 1-2 κομμάτια από ξυλάκια κανέλλας και 2-3 γαρύφαλλα.
Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι (περίπου 20-25) και βερίκοκα (περίπου 12 -15), τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε έτσι μέχρι την επομένη, για να ρουφήξουν τα ξερά φρούτα σιρόπι και να μαλακώσουν . 
Στη συνέχεια επάνω σε γιαούρτι ( κατά προτίμηση πρόβιο –κατσικίσιο με χαμηλά λιπαρά) βάζουμε 3-4 δαμάσκηνα και 2-3 βερίκοκα, καθώς και λίγο σιρόπι. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα και κομμένα αμύγδαλα και λίγη κανέλλα.
Καλή σας όρεξη

Σημ. Για τα καβουρδισμένα αμύγδαλα δεν χρειάζεται να τα ξεφλουδίσετε, να ταλαιπωρήστε και να χάνετε χρόνο. Βάζετε τα μύγδαλα με τη φλούδα επάνω σε μία λαδόκολλα, τα απλώνετε καλά σε μία στρώση και τα ψήνετε κάτω από το γκριλλ μέχρι να καβουρδιστούν, Στη συνέχεια τα σπάτε στο μούλτι και τα φυλάτε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς στο ψυγείο. Έτσι έχετε καβουρδισμένα αμύγδαλα σε πρώτη ζήτηση έτοιμα μέσα στο ψυγείο σας, όχι μόνον για τη σημερινή συνταγή αλλά και για το παγωτό σας ή όπου αλλού εσείς διαλέξετε. Είναι πολύ ωραία και στο γιαούρτι σας με λίγο μέλι και κανέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.