Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Ερασιτέχνης κηπουρός/Ανθόκηπος.Αν.-Φθιν. (20)

Γεια σας φίλοι μου

Η διαμαρτυρία όλων μας είναι αναπόφευκτη, μετά από τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας αυτόν τον καιρό. Είναι όμως γεγονός, πως όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα ενδιαφέρονται κυρίως για τις πελατειακές τους σχέσεις και για συμφέροντα που δυστυχώς δεν αφορούν αυτόν τον τόπο. Πώς γίνεται να μην το αντιλαμβάνονται αυτό μερικοί; Υπάρχουν, και είναι πια καλά γνωστό, παγκόσμια εμπλεκόμενα συμφέροντα, τα οποία έντεχνα μας βάζουν να χορεύουμε διαφορετικούς χορούς, η κάθε ομάδα από εμάς, αντί να δώσουμε όλοι μαζί τα χέρια και να χορέψουμε έναν Ελληνικότατο «Καλαματιανό», ή ακόμη καλύτερα ένα περήφανο «τσάμικο» σ ‘ ένα τεράστιο κύκλο, όλοι με ενωμένα τα χέρια, να μας δουν και να μην πιστεύουν στα μάτια τους. Αυτό θα ήταν κάτι που θα μας δικαίωνε σαν απογόνους κάποιων... Αρχαίων Ελλήνων, που σφράγησαν με το πνεύμα και τον πολιτισμό τους τη παγκόσμια ιστορία. Ξανασκεφθείτε το φίλοι μου. Όλοι μαζί ας χορέψουμε έναν Ελληνικό χορό επί τέλους….
Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να έχουμε ένα ήρεμο μυαλό και υγιές σώμα. Δεν γίνεται αλλιώς. Γι αυτό και εγώ από αυτό εδώ το μετερίζι, πιστή στον σκοπό μου θα συνεχίσω να προσπαθώ να σας χαλαρώνω και να σας βοηθάω να μείνετε γεροί.
Βγείτε έξω λοιπόν. Στους κήπους ή στη φύση. Φύγετε από τη πολυθρόνα και τη τηλεόραση με τις καταστροφικές από κάθε άποψη επιρροές της. Εγώ βγήκα και φωτογράφησα άλλη μια φορά τη λιμνούλα του κήπου μου. Σκέφτηκα σήμερα να σας την ξαναδείξω, με τη χρωματική πανδαισία των λουλουδιών που τη περιτριγυρίζουν, γιατί αυτόν τον καιρό γέμισε και μέσα, με φύλλα από νούφαρα. Όταν σε λίγο με το καλό εμφανιστούν και τα πρώτα τους λουλούδια θα σας τη ξαναφωτογραφίσω. Έχει και ψαράκια η μικρή μου λίμνη, όπως βλέπετε αλλά δεν είναι αυτά η μόνη ζωή εκεί τριγύρω. Κάθε λίγο πουλιά μικρά ή μεγάλα έρχονται να πιουν νερό και γεμίζουν με το κελάιδισμα και το τιτίβισμά τους τη καρδιά μου χαρά, όταν βρίσκομαι έξω στον κήπο.
Όσοι έχετε κήπο, ακόμη και πολύ μικρό, προσπαθήστε να βρείτε έναν τρόπο να βάλετε λίγο νερό σε κάποια γωνιά του. Τον κάνετε έτσι πολύ πιο χρήσιμο στα ζωντανά που υπάρχουν τριγύρω σας. Όσο πιο πολύ συνειδητοποιούμε πως είμαστε όλοι και όλα (άνθρωποι, ζώα, φυτά) ένα συνεχές, άρρηκτα συνδεδεμένο ενεργειακό δίκτυο, που ανταλλάσσει διαρκώς ενέργεια και πληροφορίες, τόσο μεγαλύτερο καλό προσφέρουμε στους εαυτούς μας και τη φύση. Τόσο πιο ενωμένοι θα αισθανόμαστε, όχι μόνον μεταξύ μας αλλά και με τη γη και με το σύμπαν.
Και αυτό είναι κάτι που προσφέρει και εσωτερική γαλήνη και μεγάλη ψυχική δύναμη, πιστέψτε με….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.