Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ (1)

Γεια σας φίλοι μου
Πολλά συμβαίνουν γύρω μας.Ο τόπος μας έγινε άνω –κάτω. Τον λαό μας διακατέχει αγωνία για το μέλλον αυτής της χώρας και των νέων της, οργή για τις κατάφορες αδικίες εις βάρος του όπως και για τα όργια κλεψιάς και ασυδοσίας των πολιτικών που ψηφίζουμε για να διαχειρίζονται τα ….του οίκου μας. Είναι απόλυτα λογικό να αντιδράσει αυτός ο λαός, εύχομαι μόνον η αντίδραση να οδηγήσει σε ένωση και κοινές διεκδικήσεις, ώστε η αντίδραση να έχει κάποιο αποτέλεσμα προς όφελος αυτού του τόπου και όχι σε διαίρεση και άσκοπες τριβές μεταξύ των διαφορετικών πολιτικών ομάδων. Ελπίζω τα παθήματα του παρελθόντος να μας έχουν γίνει μαθήματα και ο έξυπνος Ελληνικός λαός να βγει αλώβητος αυτή τη φορά από αυτό το οικονομικό αδιέξοδο.
Ωστόσο πιστεύω πως ο ήρεμος νους μπορεί να πάρει πιο σωστές αποφάσεις, ενώ συγχρόνως βοηθάει το σώμα μας να μην αρρωστήσει. Αντίθετα η οργή, το αίσθημα αδικίας, η αγωνία για το μέλλον και γενικά κάθε αρνητικό συναίσθημα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια το σώμα μας σε νόσο, αλλάζοντας τη λειτουργία ακόμη και των γονιδίων μας, όπως πολύ σοβαρές έρευνες έχουν αποδείξει ("Πώς να νικήσετε το στρες". Εκδ. ΑΡΧΕΤΥΠΟ)
Σήμερα λοιπόν θα σας δώσω μία ακόμη άσκηση διαχείρισης συναισθημάτων. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για ενίσχυση των θετικών μας συναισθημάτων, αλλά αντίθετα για τη διαχείριση και τη μείωση της έντασης των αρνητικών μας συναισθημάτων.
Η άσκηση προέρχεται από το HeartMath Istitute (http://www.heartmath.org/  ) και έχει ως εξής:
1. Κλείνουμε για λίγο τα μάτια μας, παίρνουμε μερικές ήρεμες βαθιές αναπνοές και αναγνωρίζουμε ένα αρνητικό συναίσθημα που τις τελευταίες ημέρες παιδεύει τη καρδιά μας.
2. Δίνουμε όνομα σε αυτό το συναίσθημά μας. Το ονομάζουμε π.χ. φόβο, θυμό, αγωνία κ.λ.π. Οι ψυχολόγοι πιστεύουν πως και μόνον το να αναγνωρίσουμε και να ονομάσουμε με το όνομά του το αρνητικό μας συναίσθημα αυτόματα λιγοστεύει το κακό που αυτό το συναίσθημα κάνει στον οργανισμό μας.
3. Στη συνέχεια παίρνουμε ήρεμα με το χέρι μας αυτό το συναίσθημα από τη καρδιά μας και το φυσάμε να διαλυθεί πέρα μακριά μας. Επαναλαμβάνουμε την κίνηση αυτή ήρεμα και γαλήνια όσες φορές χρειάζεται μέχρι να νοιώσουμε τη καρδιά μας να ξελαφρώνει έστω και λίγο, από αυτό το αρνητικό συναίσθημα.
Η άσκηση έχει καλύτερο ακόμη αποτέλεσμα, εάν ξεκινήσετε με την πρώτη άσκηση ενεργειακής εναρμόνισης που σας έχω δώσει (ενεργειακή εναρμόνιση1) και στη συνέχεια προχωρήσετε στη σημερινή άσκηση, όταν δηλαδή θα έχετε νοιώσει τελείως χαλαρωμένοι. Αν προσθέσετε ακολούθως και την άσκηση διαχείρισης συναισθημάτων με τον αριθμό 2 που σας έχω δώσει πριν λίγες ημέρες (διαχείριση συναισθημάτων 2) θα έχετε μέσα σε 10 περίπου λεπτά κάνει μία πολύ καλή χαλάρωση και θα έχετε προσφέρει σημαντικό ώφελος στην υγεία σας.
Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσετε. Ιδιαίτερα σε αυτές τις καινούργιες δύσκολες συνθήκες ζωής στον τόπο μας. Μην αφήσετε τα διάφορα συμφέροντα να διαλύσουν εκτός από το πορτοφόλι σας και την υγεία σας. Αυτή πρέπει να προηγείται στα ενδιαφέροντά σας, γιατί μόνον έχοντας ένα γερό σώμα μπορείτε να παλέψετε στη συνέχεια για ότι άλλο θέλετε να διεκδικήσετε.
Εύχομαι κάποιοι να βοηθηθούν από αυτή την ιστοσελίδα.
Με αγάπη


Σημ. Η εικόνα προέρχεται από Το Βημα on line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.