Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ερασιτέχνης κηπουρός/Ανθόκηπος/Αν.-Φθιν. (19)

Γεια σας
Σο BBC News, αναφέρεται μία πρόσφατη ιατρική έρευνα που κατέληξε στο συμπέρασμα πως ακόμη και πέντε λεπτά εργασίας ή οποιασδήποτε απασχόλησης έξω στη φύση (περπάτημα, ποδήλατο, ψάρεμα, κηπουρική, κ.λ.π.), έχει μεγάλο αντίκτυπο στη διάθεση και την αυτοεκτίμηση, ιδιαίτερα στους νέους.
Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Environmental Science and Technology journal αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν ορατά μέσα στα πέντε πρώτα λεπτά και πως αυτά ήταν ιδιαίτερα έντονα στους νέους και τους πνευματικά ασθενείς (καταθλιπτικούς κ.λ.π.) , ακόμη δε πιο έντονα όταν η άσκηση γινόταν σε μέρος που υπήρχε εκτός από πράσινη φύση και νερό με τη μορφή ποταμού, λίμνης κ.α.
Ο υπεύθυνος της έρευνας , Jules Pretty, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Εσσεξ προτρέπει όλους του γιατρούς να μη ξεχνούν να συνιστούν αυτή τη θεραπεία στους ασθενείς τους, που είναι και οικονομικότερη και αποτελεσματικότερη από τα φάρμακα!!!
Μη με παρεξηγείτε λοιπόν που κάθε τόσο σας προτρέπω να ασχοληθείτε λίγο με τη γη και τον κήπο και που σας λέω συνέχεια να βάλετε και τα παιδιά σας να μοιραστούν αυτή την απασχόληση μαζί σας.
Και με αυτή την ευκαιρία, ας μιλήσουμε και λίγο για την αρχιτεκτονική του κήπου μας. Μία σιδερένια αψίδα με ένα αναρριχόμενο φυτό επάνω της δίνει ύψος και ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε μία κατά τα άλλα ουδέτερη και επίπεδη περιοχή του κήπου και προτρέπει τον επισκέπτη να προχωρήσει από κάτω της για να δει ίσως ένα διαφορετικό κομμάτι του κήπου. Οι ίσιοι και επίπεδοι κήποι δεν προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον επισκέπτη. Ενδιαφέροντες είναι εκείνοι οι κήποι που σε κάνουν να θέλεις να τους περπατήσεις και να τους εξερευνήσεις. Δεν συμφωνείτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.