Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική (38)

Γιατί είναι απαραίτητο να αντιμετωπίσουμε σωστά το στρες στη ζωή μας, ιδιαίτερα στην εποχή μας (2o)
..............
Η διέγερση του «συμπαθητικού νευρικού συστήματος» σχετίζεται άμεσα με την αντίδραση του στρες στον οργανισμό. Αυτή κάνει τη καρδιά μας να χτυπάει πιο γρήγορα, το ίδιο και την αναπνοή μας, τα χέρια μας να ιδρώνουν, το στομάχι μας να σφίγγεται κ.λπ. Η αντίδραση του στρες είναι φτιαγμένη για να αυξάνει τη δύναμη του ζώου να παλέψει με τον εχθρό ή να τρέξει να σωθεί («αντίδραση μάχης ή φυγής»). Αυξάνει λοιπόν την κυκλοφορία στα όργανα που χρειάζονται για την άμυνα του οργανισμού και την λιγοστεύει ανάλογα σε όλα τα υπόλοιπα όργανα, τα οποία, έτσι, υπολειτουργούν.
Εάν το στρες κρατήσει λίγο και το ζώο ησυχάσει, η διέγερση του συμπαθητικού δίνει τη θέση της στην υπερίσχυση της λειτουργίας του παρασυμπαθητικού που σχετίζεται με τη κατάσταση της χαλάρωσης, όλες οι λειτουργίες επανέρχονται στα φυσιολογικά επίπεδα, όλα τα όργανα αιματώνονται φυσιολογικά και ο οργανισμός έχει υγεία.

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί το παρατεινόμενο στρες μας αρρωσταίνει; Στη διάρκειά του, τα περισσότερα από τα όργανά μας υπολειτουργούν, και αν αυτό συνεχιστεί για πολύ, διαταράσσονται όλες οι λειτουργίες του οργανισμού.Το ίδιο συμβαίνει εάν η διέγερση του συμπαθητικού οφείλεται στις αλλαγές της γεωμαγνητικής δραστηριότητας.

Σκεφθείτε λοιπόν, πόσο επηρεάζονται αυτές οι λειτουργίες, με όλα αυτά τα στρες με τα οποία η ζωή της εποχής μας περιβάλλει (ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, χημικά στις τροφές και την ατμόσφαιρα,  ηχορύπανση κ.λπ). Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, μας γεμίζει και αρνητικά συναισθήματα (φόβους, θυμούς, αγωνία, άγχος κ.λπ) που όπως σας έχω εξηγήσει σε εκπαιδευτικά βίντεο λειτουργούν και αυτά επάνω μας σαν στρες με περισσότερους από έναν τρόπους.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να αλλάξουμε τρόπο ζωής, εάν θέλουμε να είμαστε και να παραμείνουμε υγιείς. Και τώρα αυτό γίνεται ακόμη πιο αναγκαίο, με την αυξημένη ηλιακή δραστηριότητα η οποία επηρεάζει αρνητικά ακόμη περισσότερο την υγεία μας επηρεάζοντας, μέσω της διαταραχής της γεωμαγνητικής δραστηριότητας, το νευρικό μας σύστημα και την μεταβλητότητα του καρδιακού μας ρυθμού, για την οποία σας μίλησα στο προηγούμενο άρθρο.

Άσκηση, σωστή διατροφή (πολλά λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, όσπρια) και γείωση, γέλιο, χαλάρωση και διαχείριση των συναισθημάτων μας είναι όπως πολλές φορές σας έχω πει πράγματα απαραίτητα για την διατήρηση της υγείας μας.  Βάλτε τα οπωσδήποτε στη ζωή σας και στη ζωή των παιδιών σας, γιατί είσαστε υπεύθυνοι γι αυτά, μην το ξεχνάτε…
Και μη ξεχνάτε επίσης πως ο τρόπος της ζωής σας επηρεάζει και τα ίδια τα γονίδιά σας, προς το καλύτερο ή το χειρότερο, όπως σας έχω εξηγήσει σε σχετικό εκπαιδευτικό βίντεο.

Η λειτουργία του οργανισμού σε κατάσταση χαλάρωσης, είναι αυτή που βοηθάει όχι μόνον να προστατευθεί η υγεία μας, αλλά και να θεραπευθούμε από τα διάφορα νοσήματα. Γιατί με όσα πιο πάνω σας ανέλυσα, καταλαβαίνετε πως όσα χάπια και αν πιεί κανείς, εάν ο οργανισμός του λειτουργεί σε κατάσταση στρες, τα διάφορα όργανά του δεν αιματώνονται καλά, επομένως η λειτουργία τους υπολείπεται και η θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας καταντάει προβληματική.  

Συνεχίζεται…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.