Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Υγιεινή διατροφή/Καρκίνος (16)

Κουρκουμάς και καρκίνος                           
Γεια σας φίλες και φίλοι
Για τον κουρκουμά την κίτρινη σκόνη που προέρχεται από το τρίψιμο της κιτρινόριζας σας έχω ξαναμιλήσει παλαιότερα (κλικ εδώ να δείτε το σχετικό άρθρο).

Επανέρχομαι στο θέμα όμως σήμερα εξ αιτίας μιας είδησης που διάβασα πρόσφατα στο διαδίκτυο.  Μία καινούργια στατιστική ανάλυση βασισμένη σε πάνω από 3 εκατομ. δημοσιευμένες μελέτες που αφορούν τα οφέλη της κουρκουμίνης  (το κύριο συστατικό της γνωστής κιτρινόριζας) δείχνει πως η ουσία αυτή είναι η περισσότερο μελετημένη φυσική ουσία ως προς τα οφέλη της για την υγεία.
Ακολουθεί η ρεσβερατρόλη (βρίσκεται στα σταφύλια και το καρπούζι) και τα φλαβονοειδή (βρίσκονται σε αφθονία στα φρούτα και τα λαχανικά).  Η ανάλυση δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα http://science.naturalnews.com, όπου μπορεί εύκολα να βρει κανείς πληροφορίες από τις πρόσφατες επιστημονικές έρευνες επάνω στα θέματα υγείας και φυσικών θεραπειών που τον αφορούν.

Στην ανάλυση αναφέρεται επίσης πως τα τρία νοσήματα στα οποία έχουν γίνει οι περισσότερες έρευνες για τα οφέλη της κουρκουμίνης, είναι ο καρκίνος των ωοθηκών, ο καρκίνος του εντέρου και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Όσον αφορά τον καρκίνο, φαίνεται σύμφωνα με τους ερευνητές, πως η κουρκουμίνη έχει τόσο ανασταλτική δράση στη παραγωγή καρκινικών κυττάρων (πρόληψη) όσος και καταστροφική.  Ιδιαίτερα, στον καρκίνο του εντέρου, έρευνα αναφέρει πως η κουρκουμίνη κάνει τα καρκινικά εντερικά κύτταρα να αυτοκαταστρέφονται, να οδηγούνται δηλαδή σε απόπτωση (είδος καταστροφής των κυττάρων για το οποίο σας έχω μιλήσει εδώ).

Όταν μια φυσική ουσία μελετάται τόσο πολύ, και τα αποτελέσματα των ερευνών είναι θετικά για την υγεία, καλό είναι να μην λείπει αυτή από την διατροφή μας. Η χρυσαφένια σκόνη του κουρκουμά, που μπορείτε να προμηθευτείτε από όλα τα καταστήματα που πουλούν μπαχαρικά ή βιολογικά προϊόντα, δίνει χρώμα και ιδιαίτερη νοστιμιά σε όλα τα φαγητά, ιδιαίτερα στα λαχανικά και τα όσπρια. Είναι η βάση του γνωστού μπαχαρικού «κάρι» που χρησιμοποιείται πολύ στην Ινδική κουζίνα. Δοκιμάστε την. 

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.