Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική/Συζητήσεις (10)


Μήπως έχετε "κολλήσει" στη ζωή σας; 

Έρχεται κάποια στιγμή που νιώθουμε κολλημένοι. Ζούμε μια ζωή χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καταναλώνοντας όλο και περισσότερη ενέργεια για να τη συνεχίσουμε, χωρίς κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα. Η καθημερινή ρουτίνα ρουφάει σιγά σιγά την ενέργειά μας και μας αφήνει αδύναμους και αναποτελεσματικούς. Πολύ περισσότερο στις μέρες μας, που οι συνθήκες γύρω μας γίνονται όλο και πιο δύσκολες.
Τι θα κάνουμε λοιπόν; Θα μείνουμε ακινητοποιημένοι μπροστά σε μία οθόνη τηλεόρασης, παρακολουθώντας το πότε θα μας απολύσουν  ή πότε θα μας πάρουν το σπίτι;
Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό. Αλλάξτε κάτι. Τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα, τα ίδια τα πράγματα (εάν είναι στο χέρι σας), ακόμη και μικρές συνήθειες εάν αλλάξετε θα δείτε τη διαφορά. Αλλάξτε κάτι εύκολο για αρχή. Τον τρόπο που ντύνεστε παραδείγματος χάριν. Τολμήστε να φορέσετε τα ρούχα σας σε τελείως διαφορετικούς συνδυασμούς. Ή τα αντικείμενα που έχετε στο σπίτι σας.  Θα μπορούσατε να τα χαρίσετε, (όση αξία και αν πιστεύετε πως έχουν) ή να τα πουλήσετε (αν το προτιμάτε) και να τα αντικαταστήσετε με κάτι πιο ζωντανό. Μερικές γλάστρες  με φυτά, ας πούμε, ή κάποιο ζώο. Θα γλυτώνατε έτσι από τον φόβο να σας κλέψουν και συγχρόνως θα είχατε κάτι ζωντανό κοντά σας που την προσοχή και τη φροντίδα που θα του αφιερώνατε, θα σας την επέστρεφε χαρίζοντάς σας πολύτιμη ενέργεια και ζωντάνια στον χώρο σας.

Θυμάμαι, προσωπικά, πως όταν για χρόνια πολλά εργαζόμουν στο ίδιο νοσοκομείο στην Αθήνα που βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι μου, άλλαζα συχνά το δρόμο με τον οποίο έφτανα σε αυτό οδηγώντας.  Η αλλαγή αυτή, που την έκανα αυθόρμητα χωρίς να ξέρω τότε το γιατί, με έκανε να φτάνω στον προορισμό μου με μεγαλύτερη ενέργεια και όρεξη για δουλειά. Η αλλαγή των εικόνων γύρω μου και η προσοχή που αναγκαστικά έδινα σε αυτές προκειμένου να μην αποπροσανατολιστώ, έκαναν τον εγκέφαλό μου να βρίσκει κάποιο ενδιαφέρον σε αυτό που έκανε και τον κράταγαν  σε εγρήγορση. Έσπαγα με αυτό τον τρόπο τη ρουτίνα μου και δεν την άφηνα να μου κατεβάσει τη διάθεση. Η φύση με είχε προικίσει με ένα πολύ καλό αισθητήριο αντιμετώπισης των καταστάσεων, όπως αντιλαμβάνομαι τώρα που  ασχολούμαι περισσότερο με αυτά τα πράγματα.

Μη μένετε λοιπόν σε καταστάσεις που δεν έχουν ενδιαφέρον  για εσάς. Τολμήστε να τις αλλάξετε, έστω και αν αυτό έχει κάποιο κόστος για εσάς ή άλλους. Μη χαραμίζετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία της ενσάρκωσής σας σε τούτο τον πλανήτη, ασχολούμενοι με μικρά χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον πράγματα. Η διαφορά μας από τα υπόλοιπα ζώα είναι ακριβώς η ικανότητα που έχουμε να μεγαλουργήσουμε, να κάνουμε πράγματα πολύ πιο πέρα από το να φροντίζουμε τις καθημερινές  ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας. Αυτό το κάνουν όλα τα ζώα. Εμείς οι άνθρωποι διαφέρουμε στο ότι μπορούμε να το αντιληφθούμε αυτό και μπορούμε να κάνουμε πράγματα που θα οδηγήσουν σε άλλο επίπεδο το είδος μας. Όλοι μπορούν, αρκεί να το πιστέψουν και να τολμήσουν. Ο καθένας έχει ιδιαίτερες ικανότητες και ευαισθησίες που αν τις θέσει στην υπηρεσία του συνόλου θα βοηθήσει την ανθρωπότητα να ανεβεί στο ενεργειακό επίπεδο που της αξίζει. Καμιά ανθρώπινη μονάδα δεν είναι αμελητέα. Η κάθε μια έχει το δικό της μερίδιο ευθύνης στην αναμόρφωση της ανθρωπότητας και του πλανήτη που την φιλοξενεί.

Ας τολμήσουμε λοιπόν  κάτι το διαφορετικό. Ας δούμε τις αλλαγές που γίνονται στη ζωή μας σαν μια ευκαιρία να ζήσουμε κάτι άλλο, διαφορετικό από αυτό που είχαμε μέχρι τώρα συνηθίσει και που, στην ουσία, είχε αποκοιμίσει τις συνειδήσεις μας και τις δυνατότητες του νου μας, με την υπερπροσφορά καταναλωτικών αγαθών και την θεοποίηση της σωματικής ομορφιάς. Ας τολμήσουμε μια καινούργια θεώρηση των πραγμάτων, ας δούμε τη ζωή από μια διαφορετική οπτική γωνία. Μπορεί να τη βρούμε πολύ πιο ενδιαφέρουσα…   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.