Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Υγιεινή διατροφή (34)


Πιείτε το καφεδάκι σας χωρίς τύψεις...
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Ιαπωνία, κατέληξε πως η κατανάλωση καφέ και πράσινου τσαγιού προστατεύει τον οργανισμό από  εγκεφαλικά επεισόδια.

Ένα φλιτζάνι καφές την ημέρα, όπως και  τέσσερα φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα, βρέθηκε πως μειώνουν αυτόν τον κίνδυνο στα άτομα που τα κατανάλωναν κατά 20% σε σχέση με τα άτομα που δεν κατανάλωναν τέτοια ροφήματα.
Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο διαδίκτυο από το Ιατρικό περιοδικό Stroke. (14 Μαρτίου, 2013)
Το ποσοστό είναι σημαντικό και όπως λένε οι επιστήμονες, οφείλεται στις πολυφαινόλες που περιέχονται στον καφέ και το πράσινο τσάι, όπως και στα φρούτα, τα λαχανικά και τους αναποφλοίωτους σπόρους.  Οι ουσίες αυτές έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προστατεύουν τα αγγεία από την δημιουργία πλακών αρτηριοσκλήρυνσης.

Χρειάζεται μέτρο όμως, γιατί άλλες έρευνες έχουν δείξει παλαιότερα, πως μεγάλη κατανάλωση καφέ (>7 φλιτζάνια την ημέρα) οδηγεί σε καρδιαγγειακά προβλήματα.

Παν μέτρον άριστον, λοιπόν. Πιείτε το ή τα καφεδάκια σας (1-2 φλιτζάνια την ημέρα) και το πράσινο τσάι σας (έως 3-4 φλιτζάνια την ημέρα) χωρίς φόβο και με τη σιγουριά πως η μικρή σας αυτή ευχαρίστηση κάνει καλό και στην υγεία σας.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.