Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Υγιεινές συνταγές/θαλασσινά (12)

Γεια σας φίλες και φίλοι
Επανειλημμένα σας έχω πει πως οι κονσέρβες δεν αποτελούν σωστή διατροφή, είναι μάλιστα επιβλαβείς εάν τις καταναλώνει κανείς συχνά. Ωστόσο, δεν παύουν να αποτελούν μία εύκολη και γρήγορη λύση κάποιες φορές. Μία τέτοια πολύ εύκολη και γρήγορη αλλά νόστιμη συνταγή θα σας δώσω σήμερα, η οποία δεν είναι και τόσο ανθυγιεινή, μια που περιέχει τόνο, ψάρι πλούσιο στα τόσο χρήσιμα για τον οργανισμό ω3 λιπαρά οξέα. 
Μην ξεχνάτε όμως, πως κονσέρβες δεν πρέπει να τρώτε συχνά.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

Ρύζι με σάλτσα τόνου (2 μερίδες)

1 κονσέρβα τόνος σε νερό*
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
4 κ.σ. λάδι
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
Αλάτι, πιπέρι

Ρύζι μπασμάτι λευκό, βρασμένο (μόνο με νερό)
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τόνο χωρίς το λάδι του, τη ντομάτα, πιπέρι και λίγο αλάτι (προσοχή γιατί η κονσέρβα έχει ήδη αλάτι). Βράζουμε σε μέτρια φωτιά να πήξει ελαφρά η σάλτσα και τη σερβίρουμε επάνω στο βρασμένο ρύζι. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη 

* Μία πρόσφατη έρευνα κατέληξε πως οι κονσέρβες τόνου σε λάδι, βρέθηκαν να περιέχουν αρκετή ποσότητα ΒΡΑ (Bisphenol A). Αυτή είναι μία ουσία που θεωρείται πως ευθύνεται τόσο για καρκίνους όσο και για διαβήτη και παχυσαρκία. Προτιμήστε λοιπόν τον τόνο χωρίς λάδι,ή ακόμη καλύτερα, Ελληνικό τόνο σε γυάλινο βαζάκι που διατίθεται στην αγορά. Γιατί η ουσία ΒΡΑ που περιέχεται στο ψάρι της κονσέρβας προέρχεται από την αντίδραση του φαγητού με την πλαστική επικάλυψη που έχουν βάλει στο εσωτερικό της κονσέρβας για να μην οξειδώνεται αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.