Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ /ΥΓΕΙΑ (56)


Πώς το περιβάλλον επιδρά στην υγεία μας ηλεκτρομαγνητικά

Το Ινστιτούτο Heartmath της Αμερικής, δημοσίευσε άρθρο που αναφέρεται σε μελέτη που έγινε το 2010 από τον οργανισμό The Global Coherence Initiative. Στη μελέτη αυτή αναφέρεται πως οι ερευνητές είχαν πολύ πειστικά αποτελέσματα πως οι αλλαγές στην ενέργεια της ηλιακής ακτινοβολίας καθώς και οι γεωμαγνητικές αλλαγές επηρεάζουν την ανθρώπινη φυσιολογία. Αυτό έδειξε ο έλεγχος διαφόρων μετρήσεων που έγιναν  στα 1600 άτομα που έλαβαν μέρος (από 51 διαφορετικά κράτη) στη μελέτη. 
Αυτό είναι κάτι φυσικό αφού ξέρουμε πια από τη βιολογία πως κάθε κύτταρό μας κολυμπάει μέσα σε εσωτερικές (ηλεκτρομγνητικά πεδία εγκεφάλου και καρδιάς) και εξωτερικές αόρατες μαγνητικές ακτινοβολίες. Δεν πρέπει λοιπόν να μας εκπλήσσει το γεγονός, λένε οι επιστήμονες, πως πολλοί φυσιολογικοί ρυθμοί ανθρώπινων αλλά και πλανητικών συλλογικών συμπεριφορών όχι μόνον συγχρονίζονται με την  ηλιακή και γεωμαγνητική δραστηριότητα, αλλά διαταραχές σε αυτές τις δραστηριότητες μπορούν να οδηγήσουν σε αντιδραστικά αποτελέσματα στην ανθρώπινη υγεία και συμπεριφορά. 



Αλλά και πιο πρόσφατη έρευνα που έγινε στη Σαουδική Αραβία το 2012 υποστηρίζει τα πιο πάνω αποτελέσματα. Όπως λέει ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Heartmath Dr Rolllin McCraty το εκπληκτικό αυτής της καινούργιας μελέτης είναι πως χρησιμοποίησε φυσιολογικές μετρήσεις για να παράγει εξ ίσου δυνατές αποδείξεις πως οι άνθρωποι υφίστανται  γεωμαγνητικές και ηλιακές ενεργειακές επιδράσεις. Όταν οι ηλιακές ενεργειακές διαταραχές φθάνουν στο μαγνητικό πεδίο της γης, το οποίο μας προστατεύει, το πεδίο αυτό αλλάζει, διαταράσσεται  και γίνεται  λιγότερο αρμονικό. Αυτές οι διαταραχές, επηρεάζουν όπως φαίνεται από την μελέτη, την μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού (Heart Rate VariabilityHRV-). 
Η μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού (το πώς δηλαδή αλλάζει από λεπτό σε λεπτό ο ρυθμός της καρδιάς μας) είναι δείκτης της καλής λειτουργίας του αυτονόμου νευρικού μας συστήματος. Είναι ένδειξη του πόσο υγιείς είμαστε και του αν αντιμετωπίζουμε σωστά τα στρες ή όχι. 
Εάν π.χ. τα επίπεδα του δείκτη αυτού είναι χαμηλά, αυτό δείχνει πως ξοδεύουμε περισσότερη ενέργεια από όση ανανεώνουμε, πράγμα που οδηγεί όχι μόνο σε νοσήματα αλλά και σε συμπεριφορές που δεν ευνοούν τις ζωές μας, δηλώνει ο Dr McCarty.
Με την πρόσφατη αυτή μελέτη αποδείχθηκε πως διαταραχές του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου της γης (συντονισμός Schumann, που οφείλεται τόσο στους κεραυνούς, όσο και στην ηλιακή ακτινοβολία) ελαττώνουν την μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού και επιπλέον προκαλούν πνευματική σύγχηση, κόπωση και άγχος, καθώς τα ηλεκτρομαγνητικά αυτά κύματα της γης επικαλύπτουν αυτά του εγκεφάλου, επηρεάζοντας τη λειτουργία του.

Η σκέψη μου είναι όμως, πως πιθανόν τα άτομα που έχουν συνηθήσει να είναι συντονισμένα με το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της γης (λειτουργία εγκεφάλου στα α κύματα, μέσω τεχνικών χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης) δεν επηρεάζονται αρνητικά από αυτές τις αλλαγές αλλά απλά συντονίζονται και πάλι με το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της γης, στη διαφορετική του συχνότητα, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές της λειτουργίας του εγκεφάλου τους. Μήπως αυτό είναι κομμάτι της εξέλιξης του είδους;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.