Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική/συζητήσεις (5)

Πόσο δυνατή είναι η υλοποίηση μιας σκέψης;...

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Πριν λίγο καιρό, ένας τακτικός αναγνώστης των άρθρων αυτής της ιστοσελίδας, ζήτησε τη γνώμη μου για το πώς μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει τους στόχους και τα όνειρά του, και πόσο βοηθούν σε αυτό οι ασκήσεις χαλάρωσης και ενεργειακής εναρμόνισης που σας έχω δώσει.
Επειδή σκέφτηκα πως ίσως το θέμα ενδιαφέρει και άλλους ανάμεσά σας αποφάσισα να το συζητήσω μαζί σας σήμερα.

Όσο και αν κινδυνεύω να φανώ σε μερικούς γραφική, η απάντησή μου είναι πως, σύμφωνα με τα νεότερα  επιστημονικά δεδομένα και τις προτεινόμενες επιστημονικές θεωρίες, μοιάζει κάτι τέτοιο να είναι εφικτό, αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά  (καθημερινή), με άσκηση τόσο στην αυτοσυγκέντρωση (ασκήσεις χαλάρωσης) όσο και στη διαχείριση συναισθημάτων (ενεργειακή εναρμόνιση).

Το σκεπτικό είναι πως, εάν έχει κανείς ένα στόχο και μπορεί να συγκεντρώνεται σε αυτόν, χωρίς να αφήνει τον εγκέφαλό του να αναλώνεται σε άλλες σκέψεις χάνοντας ενέργεια, ενισχύει το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του εγκεφάλου του (Θεωρία Mc Fadden*), πράγμα που με τη σειρά του διευκολύνει τη λειτουργία των νευρικών κυττάρων που επηρεάζονται από αυτό, (όλος ο εγκέφαλος δηλαδή λειτουργεί καλύτερα) και έτσι αυξάνεται η ικανότητα λήψης σωστών αποφάσεων αλλά και εντόπισης των ευκαιριών που μπορούν να οδηγήσουν στο στόχο.
Η τακτική άσκηση στην χαλάρωση και την αυτοσυγκέντρωση επίσης, οδηγεί τον εγκέφαλο να λειτουργεί στα α-κύματα, συχνότητα που επειδή είναι παρόμοια με αυτή του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου της γης (φαινόμενο Schuman) που είναι όμως χίλιες φορές δυνατότερο από αυτό του εγκεφάλου μας, οδηγεί σε ακόμη  μεγαλύτερη αύξηση της δύναμης του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου του εγκεφάλου.

Η διαχείριση των συναισθημάτων από την άλλη, βοηθάει με δύο τρόπους.
Ελαττώνοντας από την μία τα αρνητικά συναισθήματα τα οποία καταναλώνουν ενέργεια επειδή διεγείρουν την αντίδραση τους στρες στον οργανισμό (που ξεκινάει από τον εγκέφαλο) και από την άλλη, ενισχύοντας τα θετικά συναισθήματα που κάνουν αρμονικό (coherent) το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς μας.
Φαίνεται πως όταν τα δύο αυτά ηλεκτρομαγνητικά πεδία (της καρδιάς και του εγκεφάλου μας) φτάσουν σε μία τέτοια κατάσταση εναρμόνισης (coherence) που τα κάνει να εναρμονισθούν και μεταξύ τους, ολόκληρος ο οργανισμός βρίσκεται ενεργειακά σε εναρμόνιση (στο Ινστιτούτο Heartmath το στάδιο αυτό αναφέρεται σαν στάδιο ψυχοφυσιολογικής εναρμόνισης) και η ενέργεια που εκπέμπουμε συνολικά σαν ενεργειακοί κόμβοι μέσα στο σύμπαν είναι πολύ πιο αρμονική και επομένως δυνατή και ικανή να υλοποιήσει. Πρακτικά δηλαδή, για να γίνει αυτό κατανοητό,  θα μπορούσε να πει κανείς πως γινόμαστε σε αυτή την περίπτωση ανθρώπινα λέιζερ!...

Σας έχω μιλήσει για όλα αυτά στο βιβλίο μου (Πώς να νικήσετε το στρες. Εκδ. ΑΡΧΕΤΥΠΟ) και σε προηγούμενα άρθρα σε αυτή την ιστοσελίδα (κλικ εδώ για να τα ξαναδείτε).Την προηγούμενη εβδομάδα όμως, παρακολουθώντας την εκπομπή της ΕΡΤ3 «Έτσι βλέπω τον κόσμο» άκουσα τους αγαπητούς καθηγητές του Πανεπιστημίου κυρίους Θεοδοσίου και Δανέζη να λένε τα ίδια πράγματα με τον δικό τους τρόπο και ενθουσιάστηκα. Εκείνοι μίλησαν για την δύναμη της ενέργειάς μας να καμπυλώνει τον χώρο, πράγμα που οδηγεί σε υλοποίηση. 
Το βίντεο αυτό δεν είναι ακόμη δυστυχώς διαθέσιμο για να το αντιγράψω και να το δείτε όσοι δεν είχατε την τύχη να το παρακολουθήσετε, γι αυτό βρήκα ένα παλαιότερο δικό τους βίντεο, που εξηγεί αυτή την αρχή της υλοποίησης και σας το δίνω, για να μπείτε λίγο στην ιδέα αυτή όπως την αντιλαμβάνεται η φυσική στην εποχή μας.
Θα επανέλθω στο θέμα όταν μπορέσω να σας δώσω και το βίντεο αυτό της τελευταίας τους εκπομπής, που μιλάει για την δύναμη της σκέψης μας να υλοποιεί και τον ρόλο των θετικών συναισθημάτων (της αγάπης, συγκεκριμένα).

Εύχομαι σύντομα να πιστέψετε, οι περισσότεροι, στην μεγάλη δύναμη της ενέργειας που όλοι οι άνθρωποι διαθέτουμε (παρ ότι οι "δυνατοί" της κοινωνίας      έχουν προσπαθήσει με κάθε μέσον να μας πείσουν για το αντίθετο, προκειμένου να μας καταδυναστεύουν) και να προσπαθήσετε να την ενισχύσετε και να την χρησιμοποιήσετε για το καλό τόσο το δικό σας όσο και των γύρω σας, με όποια μέθοδο, από τις τόσες που υπάρχουν, σας ταιριάζει. 

Με αγάπη  


http://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_theories_of_consciousness

                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.