Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Υγιεινή διατροφή (26)


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Επιτέλους ο αγώνας των Αμερικανών εναντίον της εταιρείας Monsanto και των γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων (GMO) που αυτή έχει προσπαθήσει να επιβάλει στην αγορά, (σόγια κυρίως και καλαμπόκι)  τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζοντας πως δεν κρύβουν κανένα κίνδυνο για την υγεία, τελείωσε θετικά για την υγεία τους.
Παρά τον αγώνα της Monsanto  εδώ και χρόνια με εκφοβισμούς κ.λπ. επιστήμονες  ενημερώνουν τώρα τον κόσμο, πως τα περισσότερα από τα προβλήματα υγείας  από τα οποία υποφέρει τελευταία, οφείλονται στα μεταλλαγμένα προϊόντα που καταναλώνει αυτά τα τελευταία χρόνια. 
Μία σχετική ταινία που δημιουργήθηκε, με πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το θέμα αυτό, υπάρχει για μία ακόμη ημέρα στο διαδίκτυο δωρεάν, μπορείτε να την δείτε στο http://geneticroulettemovie.com/. Βιαστείτε να προλάβετε να τη δείτε, γιατί τα νέα όπως θα ακούσετε όσοι γνωρίζετε αγγλικά (δυστυχώς δεν έχει υποτίτλους), είναι ανατριχιαστικά.
Τα μεταλλαγμένα προϊόντα, έρευνες έχουν καταλήξει πως δεν βλάπτουν μόνον το γαστρεντερικό μας σύστημα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν σχεδόν όλα τα γνωστά μας νοσήματα, ακόμη και τον αυτισμό, την υπογεννητικότητα, τους καρκίνους, τις αλλεργίες, τις καρδιοπάθειες, τον σακχαρώδη διαβήτη κ.λπ.
Μία χονδρική εξήγηση είναι  πως τα γονίδια που βάζουν μέσα στα φυτά προκειμένου να τα κάνουν πιο ανθεκτικά σε ασθένειες, δημιουργούν προβλήματα στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, γιατί δεν μπορεί αυτό να αναγνωρίσει την τροφή σαν γνωστή, την θεωρεί εχθρό, και της επιτίθεται, με αποτέλεσμα φλεγμονή (αντίδραση του στρες) η οποία βλάπτει σχεδόν όλα τα συστήματα του οργανισμού. 
Προστατέψετε φίλες και φίλοι μου τον εαυτό και τα παιδιά σας, προσέχοντας όσο μπορείτε τι τρώτε,  και καταναλώνοντας όσο το δυνατόν βιολογικά προϊόντα.
Με αγάπη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.