Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Υγιεινές συνταγές/τάρτες (3)

Γεια σας φίλες και φίλοι
Μία πολύ εύκολη, υγιεινή και νόστιμη τάρτα θα σας δείξω σήμερα, που μπορεί να χρησιμεύσει τόσο σαν πρώτο πιάτο όσο και σαν ένα ελαφρύ γεύμα συνοδευόμενο από μία σαλάτα.
Την πολύ εύκολη στη παρασκευή της βάση της τάρτας, σας την έχω δώσει εδώ. αφού τη στρώσετε στη ταρτιέρα σας, την βάζετε στο ψυγείο, όσο ετοιμάζετε τη γέμιση: 

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

Τάρτα με κολοκύθια
4-5 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1-2 κ.σ. δυόσμο χοντροκομμένο
3-4 κ.σ. τυρί φέτα σε τρίμματα
1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
6 κ.σ. λάδι
Πιπέρι
2 αβγά
Γιαούρτι (ένα κεσεδάκι _πρόβιο κατσικίσιο- μείον ένα ποτηράκι του καφέ)

Σε τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε σε σιγανή φωτιά τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν καλά και να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το βαλσαμικό ξύδι και μόλις εξατμιστεί λίγο, βάζουμε στο τηγάνι και τα κολοκύθια, δυναμώνουμε τη φωτιά και τα μαραίνουμε και αυτά, ανακατεύοντας, .
Όταν τα κολοκύθια μαραθούν,  βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Όσο η γέμιση κρυώνει, ψήνουμε την βάση της τάρτας στο φούρνο, (αφού την τρυπήσουμε με το πιρούνι σε διάφορες μεριές), στους 180 βαθμούς μέχρι να στεγνώσει και να κιτρινίσει ελαφρά. 
Τη βγάζουμε από τον φούρνο, στρώνουμε επάνω της τη γέμιση, και από πάνω ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα με το γιαούρτι που περίσσεψε από το κεσεδάκι που χρησιμοποιήσαμε για τη βάση της τάρτας. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι η τάρτα μας να ροδίσει.
Καλή σας όρεξη

* Αλάτι εγώ δεν βάζω, επειδή υπάρχει η φέτα. Βάλτε μόνο αν θέλετε μία πρέζα αλάτι στην ζύμη της τάρτας. 
Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.