Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/ υγεία (50)


Πώς θα προφυλαχτούμε από τον καρκίνο
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Με την ευκαιρία του παγκόσμιου συνεδρίου για τον καρκίνο  του 2012 και των ανακοινώσεων που έγιναν εκεί, στην έγκυρη ιατρική ιστοσελίδα Medscape Μedical News, αναρτήθηκε πολύ πρόσφατα άρθρο, στο οποίο αναφέρεται πως περισσότερο από το 50% των καρκίνων που παρατηρούνται παγκοσμίως θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν  ο κόσμος έκανε στη ζωή του, όσα είναι γνωστό πως προφυλάσσουν από τον καρκίνο.

Και πρώτα-πρώτα να σταματήσει το κάπνισμα. Το ένα τρίτο των καρκίνων στα προηγμένα κράτη οφείλονται στο κάπνισμα, όπως αναφέρεται στο άρθρο.

Η παχυσαρκία επίσης, ευθύνεται για περίπου το 20% των καρκίνων στην εποχή μας. Εάν οι άνθρωποι κατάφερναν να διατηρήσουν ένα κανονικό βάρος, η συχνότητα εμφάνισης καρκίνων θα έπεφτε κατά περίπου 50% μέσα σε 2-20 χρόνια, όπως ανέφεραν στις ανακοινώσεις τους στο συνέδριο οι ερευνητές.
Εκτιμάται μάλιστα, πως χάσιμο βάρους  μετά την εμμηνόπαυση (περίπου 9 κιλά) θα λιγόστευε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στήθους κατά 50% μέσα σε 2-20 χρόνια.

Η διατροφή επίσης και η άσκηση αναφέρθηκαν στο συνέδριο. Σωστή διατροφή θα μπορούσε να λιγοστέψει την εμφάνιση καρκίνων κατά 50%, ενώ η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας θα μπορούσε να λιγοστέψει την εμφάνισή τους έως και  κατά 85% μέσα σε 5-20 χρόνια, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του συνεδρίου.

Η ανοσοποίση (εμβολιασμός) τέλος, εναντίον των τριών ιών που ευθύνονται για τους καρκίνους της μήτρας και του ήπατος αντίστοιχα  (papillomavirus, hepatitis B, και C) θα μπορούσε να εξαλείψει κατά 100% τους καρκίνους που σχετίζονται με αυτούς του ιούς μέσα σε 20-40 χρόνια, αναφέρθηκε επίσης.

Όπως βλέπετε, έχουμε στα χέρια μας την τύχη μας. Ο σωστός τρόπος ζωής χαρίζει υγεία, γιατί όπως πολλές φορές σας έχω πει, βοηθάει τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τα στρες της ζωής και δεν τα αφήνει να βλάψουν τα κύτταρά του.
Φροντίστε τη διατροφή σας, ασκηθείτεγελάστε, χαλαρώστε και αγαπήστε όλους και όλα γύρω σας. Ζούμε ένα μαγικό παραμύθι σε ετούτη τη  ζωή, μη παρασύρεστε με όσα τα διάφορα συμφέροντα σας γεμίζουν καθημερινά το κεφάλι και γράφετε από άγνοια στο δικό σας παραμύθι ένα άσχημο τέλος.
Με αγάπη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.