Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ερααιτέχνης κηπουρός/ανθόκηπος/καλοκαίρι (10)


Κάκτους έχετε στον κήπο σας;

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Περπατούσα πριν λίγες μέρες στον κήπο μου, με τη φωτογραφική μηχανή στα χέρια, για να σας φωτογραφήσω ότι βρω ενδιαφέρον, όταν ξαφνικά, επάνω σε μια μικρή γλάστρα με κακτάκια που έχω σε κάποιο σημείο, βλέπω ένα περίεργο λουλούδι που έμοιαζε με χάρτινο. 
Την έκανε πάλι την εξυπνάδα της η μικρή μου εγγονή, σκέφτηκα αμέσως, γιατί πριν από δύο μόλις μέρες την είχα αποχαιρετήσει στο αεροδρόμιο καθώς την έστελνα πάλι πίσω στους γονείς της στην Αθήνα. Και αρχίζω να το φωτογραφίζω  για να σας το δείξω. 
Καθώς πλησίαζα όμως όλο και πιο κοντά για να κάνω κοντινή λήψη, διαπίστωσα με έκπληξη, πως το λουλούδι αυτό ήταν πραγματικό! 
Δεν σταματάει να με ξαφνιάζει ο κήπος μου, τελικά. Εάν δεν έχετε καθόλου κάκτους στον κήπο ή το μπαλκόνι σας, αξίζει, πιστέψτε με, να βάλετε μερικές γλάστρες τους σε μια γωνιά. 
Είναι πολύ ιδιαίτερα φυτά, (με ισχυρή προσωπικότητα !...) και το πιο σημαντικό, δεν σας ζητούν πολλή φροντίδα. Μερικά αραιά ποτίσματα και τίποτ’ άλλο. 
Τα λουλούδια τους είναι πολύ περίεργα και όμορφα, μόνον που κρατάνε πολύ λίγο, αν μετρήσουμε τον χρόνο με την δική μας ανόητη αντίληψη... Αξίζει όμως να τα θαυμάσετε έστω και για αυτό το "λίγο" γιατί αυτός ο θαυμασμός είναι, ξέρετε, μια προσευχή στο σύμπαν και στις αμέτρητες δυνατότητές του. Και αυτό το είδος προσευχής, βοηθάει πολύ την υγεία.  

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.