Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Υγιεινή διατροφή/χοληστερίνη (14)

Στατίνες : βλάπτουν αντί να ωφελούν ;...


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Για το θέμα της χοληστερίνης και το κατά πόσο ευθύνεται αυτή ή όχι για την αρτηριοσκλήρυνση που οδηγεί σε καρδιακά προβλήματα και υπέρταση σας έχω μιλήσει αρκετές φορές.  Στη στήλη "Υγιεινή διατροφή/χοληστερίνη" θα βρείτε όλα τα σχετικά άρθρα ( κλικ εδώ).
Σας θυμίζω πως η φλεγμονή στο εσωτερικό τοίχωμα των αγγείων που προκαλεί το στρες , είναι ο κύριος λόγος που δημιουργεί την αρτηριοσκλήρυνση και πως πρέπει κανείς να αντιμετωπίσει σωστά τα στρες της ζωής για να προφυλάξει τα αγγεία του. Όσο για την χοληστερίνη, ο σωστός τρόπος να κατεβάσει κανείς τις τιμές της στο αίμα, είναι η σωστή διατροφή. Δεν αρκεί δηλαδή να αποφεύγει κανείς τα λίπη, πρέπει και να τρώει τροφές που βοηθούν στο κατέβασμα της χοληστερίνης. Στη στήλη της υγιεινής διατροφής, θα βρείτε πολλά άρθρα που σας έχω γράψει γι αυτό το θέμα.
Σήμερα σας τα ξαναθυμίζω όλα αυτά, με αφορμή ένα νέο άρθρο που διάβασα για τα φάρμακα που συνήθως χρησιμοποιούνται για την υπερχοληστεριναιμία, τις στατίνες.
Μέχρι τώρα, είχαν ήδη ενοχοποιηθεί αυτές  για την δημιουργία σακχ. Διαβήτη, και εξασθένιση των μυών, ακόμη και του καρδιακού (!). Αναφέρονται περίπου 300 παρενέργειες αυτού του φαρμάκου, που με τόση ευκολία δίνεται στον κόσμο,  ακόμη και διαταραχές της μνήμης και γνωσιακές διαταραχές έχουν αναφερθεί.
Η νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Diabetes Care έδειξε πως οι διαβητικοί που έπαιρναν στατίνες  είχαν μεγαλύτερη εναπόθεση ασβεστίου τόσο στα στεφανιαία αγγεία τους, όσο και στην αορτή τους, απ’ ότι αυτοί που δεν έπαιρναν το φάρμακο.  Οι ασβεστώσεις σε αυτά τα αγγεία, είναι γνωστό πως οδηγούν στα καρδιακά επεισόδια, πράγμα που υποτίθεται πως προσπαθούν να μειώσουν οι στατίνες.
Δεν  έχει μείνει δηλαδή πια κανένας λόγος για την χρήση αυτών των φαρμάκων, λένε οι συγγραφείς του άρθρου.
Και μη ξεχνάτε φίλες και φίλοι, πως, όπως σας έχω ξαναπεί,  οι στατίνες  εκτός των άλλων, μειώνουν το συνένζυμο Q10 στον οργανισμό, που είναι απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα, γι αυτό και όσοι εξακολουθείτε να τις παίρνετε, θα πρέπει οπωσδήποτε να παίρνετε και μία κάψουλα Q10 των 100 mg την ημέρα.

Με αγάπη

Πηγή: http://www.liveinthenow.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.