Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΧΑΛΑΡΩΣΗ (28)

ΑΣ  ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ  ΤΩΡΑ....
Γεια σας φίλοι μου
Η σημερινή μου πρόταση για χαλάρωση είναι ένα ταξίδι στα... σύννεφα....
Απολαύστε το.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Ελένη.
Υπέροχο το βιντεάκι με την μουσική χαλάρωση,όπως και τα προηγούμενα.Μπαίνω στο SITE σας σχεδόν καθημερινά.Πριν αρκετό καιρό ασχολούμαι με τις ασκήσεις ενεργειακής εναρμόνισης 1 και 2 για χαράρωση κλπ.Το πλέον σημαντικό μου πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να συγκεντρωθώ κατά την διάρκεια των ασκήσεων,διότι τότε με απασχολούν διάφορες σκέψεις που μου απροσανατολίζουν την προσπάθεια συγκέντρωσης κλπ.θα είθελα τις οδηγίες σας,διότι θέλω να συνεχίσω την προσπάθεια.Ευχαριστώ.Γιάννης.

Eleni Tsoukali είπε...

Αγαπητέ φίλε
Χαίρομαι πολύ που έχεις αποφασίσει να τα καταφέρεις και θα το κάνεις…. Είναι θέμα χρόνου, επιμονής και υπομονής, αφού δεν είμαστε κοντά για να σε βοηθήσω πρακτικότερα. Γράφω το επόμενο βιβλίο μου αυτόν τον καιρό με λεπτομέρειες σε όλα αυτά γιατί καταλαβαίνω πως υπάρχει αυτή η ανάγκη από όσους θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά.
Ωστόσο θα προσπαθήσω με λίγα λόγια να βοηθήσω τώρα την προσπάθειά σου. Προφανώς θα βοηθηθούν και όσοι άλλοι διαβάσουν αυτή μας τη κουβέντα.
Λοιπόν: Βάλε όπως είπαμε την εικόνα του δάσους με το μονοπάτι στην οθόνη σου. Περιεργάσου με υπομονή το τοπίο και αφοσιώσου σε αυτή τη δουλειά. Μπορείς αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις γι αυτό τον σκοπό και την τωρινή εικόνα της εισόδου στο μπλοκ. Βάζω εκεί διάφορα μονοπάτια, όπως θα έχεις προσέξει, και τα αλλάζω, για να έχετε εικόνες που να μπορείτε να τις περιεργάζεστε με καινούργιο ενδιαφέρον κάθε φορά, ώστε να απασχολείται ο νους σας. Όταν βαρεθείς να περιεργάζεσαι την εικόνα, προσήλωσε το βλέμμα σου στο τέλος του μονοπατιού, μισοκλείνοντας λίγο τα μάτια και χωρίς να εστιάζεις πολύ καλά στην εικόνα, όπως όταν είσαι λίγο αφηρημένος.
Καθώς κάνεις αυτό, ξεκίνα να λες μέσα σου τον ήχο σοοο….. όταν αναπνέεις από τη μύτη ήρεμα και τον ήχο χααααμμμμμ….. όταν εκπνέεις πάλι από την μύτη ήρεμα και αργά, χωρίς να κάνεις κανένα θόρυβο. Επειδή όπως λες ο εγκέφαλος πηδάει από σκέψη σε σκέψη ανεξέλεγκτα (πράγμα φυσικό για όλους) και δεν είναι εύκολο να τιθασευτεί, δοκίμασε να μετράς ανάποδα από το 50 μέχρι το 0 με κάθε εισπνοή και κάθε εκπνοή. Δηλαδή: (εισπνοή) σοοο… πενήντα, (εκπνοή) χααααααμμμμμμ…… πενήντα, ενώ συγχρόνως παρακολουθείς τις δονήσεις που ο ήχος χαααααμμμμμ…. κάνει μέσα στο στήθος σου.
(Εισπνοή) σοοο…. σαράντα εννέα, (εκπνοή) χααααααμμμμμμ….. σαράντα εννέα κ.ο.κ.
Εάν χάσεις το μέτρημα εξ αιτίας κάποιας σκέψης, άρχισε πάλι από την αρχή.
Η απασχόληση του νου με την αντίστροφη μέτρηση θα βοηθήσει να τα καταφέρεις να μείνεις για λίγο δίχως σκέψεις. Με την συνεχή άσκηση αυτό θα γίνεται όλο και πιο εύκολο.
Συνέχισε και ενημέρωσέ με.
Ευχαριστώ για την επικοινωνία

Eleni Tsoukali είπε...

Αγαπητέ φίλε
ξαναδιαβάζοντας την χθεσινή μου απάντηση είδα πως υπήρχαν κάποιες ελλείψεις, γι αυτό επανέρχομαι.
Μετά από μερικές αναπνοές λοιπόν με τον ήχο σοοο..... χααααααμμμμμ.... κλείνεις σιγά-σιγά τα μάτια και κατευθύνεις το βλέμμα σου στο εσωτερικό του μετώπου σου για το υπόλοιπο της διαδικασίας, συνεχίζοντας τις αναπνοές.
Το δε αντίστροφο μέτρημα γίνεται νοερά.
Καλή επιτυχία

Giannis είπε...

Agaphth Elenh
Eyxaristv kai pali gia thn grhgorh antapokrish sas.
Ua prospauhsv me tis nees sas odhgies kai ua sas enhmervsv sxetika.
kalo brady
Giannhs

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.