Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Υγιεινή διατροφή/μέλι (4)

ΜΕΛΙ   ΚΑΙ   ΚΑΝΕΛΑ   (1) 
Γεια σας φίλοι μου
Σε ένα περιοδικό του Καναδά το Weekly World News, στο τεύχος του της 17ης Ιανουαρίου του 1995 υπάρχουν καταγραμμένες κάποιες πληροφορίες ως προς τη θεραπευτική δράση του συνδυασμού «μέλι και κανέλα», που αξίζει νομίζω να διαβάσετε. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσα ψάχνοντας σε διάφορες ιστοσελίδες πρόσφατα και σας τις μεταφέρω γιατί είναι πολύ ενδιαφέρουσες.
Σας είχα μιλήσει και παλαιότερα γι αυτό το θέμα. Μπορείτε, αν θέλετε, να ξαναδείτε το άρθρο εκείνο κάνοντας κλικ εδώ. Αλλά και για τις ιδιότητες της κανέλας ειδικότερα σας έχω μιλήσει σε άρθρο μου που μπορείτε να ξαναδιαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.
Τα δύο συστατικά (μέλι και κανέλα) έχουν το καθένα πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, όπως έχουμε ξαναπεί. Ο συνδυασμός τους όμως τα κάνει ακόμη πιο ισχυρά.
Αυτές είναι λοιπόν οι θεραπευτικές δράσεις του συνδυασμού αυτών των δύο συστατικών (που είναι και πολύ νόστιμος ομολογουμένως) όπως τις βρήκα καταγραμμένες:

1. Μειώνει την «κακή» χοληστερίνη (LDL).
- Οδηγεί με αυτόν τον τρόπο σε βελτίωση της κατάστασης των αγγείων, πράγμα που βοηθάει την πρόληψη καρδιακών επεισοδίων. Εάν κανείς έχει ήδη πάθει ένα καρδιακό επεισόδιο, ένα πρωινό με μέλι και κανέλα επάνω στο ψωμί καθημερινά, θα κάνει το επόμενο επεισόδιο να ανασταλεί για πολύ. Πολλά γηροκομεία στην Αμερική και τον Καναδά χρησιμοποιούν αυτό το πρωινό για να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους που φιλοξενούν.
- Αν μάλιστα του προσθέσετε από πάνω και λίγο σουσάμι, που το κάνει ακόμη πιο νόστιμο, το πρωινό αυτό γίνεται ακόμη πιο θεραπευτικό, σας βεβαιώνω.

2. Βοηθάει τον πόνο της αρθρίτιδας.
- Ένα φλιτζάνι ζεστό νερό (όχι καυτό γιατί καταστρέφονται οι ιδιότητες του μελιού) με 2 κουτ. σούπας μέλι και 1 κουτ. γλυκού κανέλα πρωί και βράδυ βοηθάει μέσα σε ένα μήνα περίπου, όπως λένε επιστημονικές έρευνες, να μειωθούν σημαντικά οι πόνοι της αρθρίτιδας και να βελτιωθεί η κινητικότητα των ασθενών.
- Αλοιφή φτιαγμένη με 2 κουτ.γλυκού χλιαρό νερό, 1 κουτ. γλυκού μέλι και ½ κουτ. γλυκού κανέλα και τοποθετημένη σε μια άρθρωση που πονάει μπορεί να βελτιώσει τον πόνο μέσα σε 10 – 15 λεπτά.

3. Βοηθάει στην αντιμετώπιση των φλεγμονών της ουροδόχου κύστεως.
- 2 κουτ. σούπας μέλι και 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό βοηθάει την απαλλαγή της κύστης από μικρόβια.

3. Ανακουφίζει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος
- Ο συνδυασμός των δύο συστατικών (μέλι, κανέλα) ενισχύει τη δράση του ανοσοποιητικού, εάν τον χρησιμοποιεί κανείς τακτικά.
- Στο κρυολόγημα τώρα, 1 κουτ. σούπας χλιαρό μέλι με ¼ κουτ. γλυκού κανέλα, καθημερινά για τρεις ημέρες, βοηθάει στην μείωση του βήχα και την απαλλαγή από τα συμπτώματα του λαιμού, ενώ καθαρίζει και τους κόλπους του προσώπου.
- Για τον λαιμό που καίει ειδικότερα, μπορεί να παίρνει κανείς μια κουτ. σούπας μέλι που θα το καταπίνει αργά-αργά κάθε τρεις ώρες, έως ότου το σύμπτωμα εξαφανιστεί.

Συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.