Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/διατροφή (7)

Γεια σας φίλοι μου
Η ναρινγενίνη (naringenin), μια ουσία που βρίσκεται στα γκρέιπ φρουτ έχει επίδραση στον μεταβολισμό των λιπών και των υδατανθράκων, πράγμα που μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς αλλά και όσους υποφέρουν από υπερλιπιδαιμία ή μεταβολικό σύνδρομο.
Τα αποτελέσματα αυτής της ουσίας στον οργανισμό είναι παρόμοια με αυτά της δίαιτας με χαμηλούς υδατάνθρακες (δίαιτα Atkins), χωρίς όμως τις δικές της παρενέργειες, όπως είπε ο Martin L. Yarmush, MD, PhD ένας από τους συγγραφείς σχετικού άρθρου που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του διαδικτύου PLoS ONE, πριν κάποιους μήνες.
Με την παρουσία αυτής της ουσίας στον οργανισμό, το συκώτι συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται σε καταστάσεις νηστείας, έδειξε η έρευνα αυτή που έγινε σε ζώα. Δηλαδή, καίει λιπαρά οξέα αντί για υδατάνθρακες.
Όπως είπε επικεφαλής της έρευνας Yaakov Nahmias, Phd, οι φαρμακευτικές εταιρείες ψάχνουν καιρό τώρα για κάποια φαρμακευτική ουσία με παρόμοια αποτελέσματα. Δυστυχώς όμως τα φάρμακα έχουν πάντα προβλήματα παρενεργειών. Η ναρινγενίνη αντίθετα, όπως φαίνεται όχι μόνον είναι απόλυτα ασφαλής αλλά προστατεύει επίσης και το συκώτι από βλάβες.
Και ο πιο πάνω επιστήμονας πρόσθεσε, πως αν οι έρευνες αποδείξουν πως η ουσία αυτή είχει τα ίδια αποτελέσματα και στους ανθρώπους, θα μπορεί αυτή να αποτελέσει μία πολύ καλή θεραπεία για την υπερχοληστεριναιμία, τον διαβήτη τύπου 2 και το μεταβολικό σύνδρομο (παχυσαρκία, διαβήτης τύπου 2, υπέρταση, υπερχοληστεριναιμία και αρτηριοσκλήρυνση).
Δεν χάνετε τίποτα βέβαια όσοι πάσχετε από τα πιο πάνω νοσήματα, να βάλετε από τώρα το γκρέιπ φρουτ στη διατροφή σας φίλοι μου. Είναι άλλωστε απλά ένα φρούτο και ακόμη και αν δεν σας κάνει το καλό που έκανε στα ζώα της έρευνας, σίγουρα δεν πρόκειται να σας βλάψει.
Με αγάπη

               2.  http://www.plosone.org/article/info...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.