Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (23)

Γεια σας φίλοι μου
Στο 2410 συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Χημικών, ανακοινώθηκε πως υπάρχουν πλέον σοβαρές ενδείξεις πως η νικοτίνη του τσιγάρου ευθύνεται για την αυξημένη τιμή της HbA1 (γλυκοζιλιωμένη αιμοσφαιρίνη) των διαβητικών καπνιστών. Η γλυκοζιλιωμένη αιμοσφαιρίνη δείχνει τον μέσο όρο σακχάρου του αίματος κατά τη διάρκεια κάποιων τελευταίων εβδομάδων.(Κάντε κλικ στα μπλε γράμματα πιο πάνω για περισσότερες πληροφορίες).
Εδώ και καιρό οι επιστήμονες είχαν διαπιστώσει πως οι καπνιστές είχαν αυξημένη τιμή HbA1 αλλά δεν ήξεραν ακριβώς την αιτία. Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα στο πιο πάνω συνέδριο όμως, ερευνητές από Αμερικανικό Πανεπιστήμιο ανακοίνωσαν πως η νικοτίνη είναι αυτή που προκαλεί αυτό το φαινόμενο στους διαβητικούς, γιατί αυξάνει την HbA1 έως και 34% σύμφωνα με τις τελευταίες τους έρευνες!!!...
Είναι απαραίτητο επομένως λένε οι ερευνητές οι διαβητικοί να πάψουν να καπνίζουν, και μπορούν να χρησιμοποιούν για τον σκοπό αυτό τα γνωστά αυτοκόλλητα νικοτίνης προσωρινά και για λίγο διάστημα, προκειμένου να βοηθηθούν να σταματήσουν το κάπνισμα. Ωστόσο ακόμη και αυτά, εάν χρησιμοποιηθούν για μεγάλο διάστημα μπορεί να τους οδηγήσουν σε διαβητικές επιπλοκές.
Προσέξτε λοιπόν διαβητικοί φίλοι μου. Για εσάς η διακοπή του καπνίσματος είναι ακόμη πιο αναγκαία απ ότι για όλο τον υπόλοιπο κόσμο, αν θέλετε να αποφύγετε τις σοβαρές επιπλοκές του διαβήτη.
Με αγάπη

Πηγή: http://www.fiercebiotechresearch.com/?utm_medium=nl&utm_source=internal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.