Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/διατροφή (6)


Γεια σας φίλοι μου
Την πολυαγαπημένη μας ντομάτα αφορούν τα καλά παγκόσμια επιστημονικά νέα για τα οποία θα μιλήσουμε σήμερα. Ξέραμε μέχρι τώρα πως η κόκκινη χρωστική που περιέχει η ντομάτα, το λυκοπένιο, είναι ένας πολύ καλός αντιοξειδωτικός παράγοντας και επομένως η κατανάλωση ντομάτας βοηθάει στην αντιμετώπιση των στρες της ζωής. Οι έρευνες όμως γίνονται όλο και πιο ειδικές και πρόσφατη έρευνα που έγινε από ινστιτούτο υγείας του Καναδά, μελέτησε τη δράση του λυκοπενίου στην οστεοπόρωση.
Εξήντα γυναίκες ηλικίας 50-60 ετών, (σε εμμηνόπαυση) παρακολουθήθηκαν ως προς τους δείκτες του στρες και της φλεγμονής (αποτέλεσμα του στρες) καθώς και ως προς την πυκνότητα των οστών τους.
Επί ένα μήνα, τις γυναίκες παρακολουθούσαν οι ερευνητές εργαστηριακά, χωρίς να παίρνουν αυτές κανένα φάρμακο και χωρίς να καταναλώνουν ντομάτες. Στη συνέχεια τις μοίρασαν σε ομάδες και στη μία ομάδα χορήγησαν καθημερινά 15 mgr λυκοπενίου σε χάπι, σε άλλη ομάδα 1 ποτήρι χυμό ντομάτας (περιέχει 15 mgr λυκοπενίου) και σε άλλη ένα εικονικό χάπι χωρίς καμία δράση (placebo)
Τέσσερες μήνες αργότερα, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι ομάδες των γυναικών που έπαιρναν το λυκοπένιο (είτε σε χάπι είτε σε φυσικό χυμό ντoμάτας) είχαν αυξήσει σημαντικά την αντιοξειδωτική δράση του οργανισμού τους (είχαν χαμηλώσει τους δείκτες του οξειδωτικού στρες), και είχαν ελαττώσει την αραίωση των οστών τους.
Οι ερευνητές δηλώνουν πως τα αποτελέσματα αυτά είναι σημαντικά, αλλά χρειάζονται και άλλες έρευνες παρόμοιες για να καταλήξουν με βεβαιότητα σε αυτό το συμπέρασμα.
Θυμάστε όμως που αναλύοντάς σας εγώ την οστεοπόρωση σε προηγούμενο άρθρο μου, στη στήλη της ολιστικής ιατρικής, σας είχα πει πως αυτή είναι νόσος του στρες και σας είχα αναλύσει τους μηχανισμούς με τους οποίους προκαλείται; (μπορείτε να ξαναδιαβάσετε το άρθρο, κάνοντας κλικ εδώ). Θεωρώ λοιπόν πως οι εργασίες σαν αυτή που σας ανέφερα σήμερα, δεν είναι τόσο απαραίτητες, ωστόσο επιβεβαιώνουν ακριβώς με άλλον ένα τρόπο πως η οστεοπόρωση είναι άμεσα συνδεδεμένη με το στρες.
Γι αυτό φίλοι και φίλες μου δεν θα πάψω μέσα από αυτές τις σελίδες να σας συμβουλεύω να αντιμετωπίσετε σωστά τα στρες της ζωής σας με τους τρόπους που σας έχω δώσει και στο βιβλίο μου και σε αυτή εδώ την ιστοσελίδα: σωστή διατροφή (αντιοξειδωτικά), άσκηση, χαλάρωση, διαχείριση των αρνητικών σας συναισθημάτων και γέλιο.
Πρόσφατα έχει ανακαλυφθεί και άλλος ένας τρόπος που απ' ότι δείχνουν οι έρευνες βοηθάει επίσης πολύ στην αντιμετώπιση του στρες, αναφέρομαι σε αυτόν αναλυτικά στο δεύτερο βιβλίο μου που βρίσκεται υπό έκδοση και θα μιλήσουμε και εδώ γι αυτόν σύντομα.
Με αγάπη

Πηγή: http://naturalstandard.com/eNews.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.